Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Radio Ognjišče (foto: ARO)
Radio Ognjišče

Sveta maša in okrogla miza ob 24-letnici Radia Ognjišče

Slovenija | 28.11.2018, 06:37

Radio Ognjišče je danes dopolnil 24 let. Praznovanje je tudi tokrat razdeljeno na Gala koncert v Cankarjevem domu v Ljubljani, ki je bil v nedeljo, 18. novembra in na sveto mašo, ki bo na današnji rojstni dan ter priložnostno okroglo mizo, na kateri bosta sodelovala dr. Jože Dežman in dr. Jože Možina. Sveto mašo bo daroval ljubljanski pomožni škof Franc Šuštar. 

Povod za okroglo mizo je zanimanje naših poslušalcev za tematike oddaje »Moja zgodba« na Radiu Ognjišče in »Pričevalci« na RTV Slovenija. Novinar dr. Jože Možina je 22. julija letos v oddaji »Intervju« gostil zgodovinarja dr. Jožeta Dežmana. Tam je bilo mogoče slišati sicer vrsto stvari, ki pa jih poslušalci oddaje »Moja zgodba« že poznajo. »Lahko bi rekli, da nismo slišali nič novega. Presenečeni pa smo bili nad odzivom sicer majhnega a vplivnega dela javnosti. Nekaj časa je bilo celo vprašanje, če nacionalna televizija, ki opravlja servis vseh državljanov, na pritisk zveze borcev in posameznih levičarskih intelektualcev oddaje »Pričevalci« ne bo celo ukinila, njenega urednika dr. Možino pa sankcionirala,« je zapisal voditelj oddaje »Moja zgodba« na Radiu Ognjišče Jože Bartolj, ki bo v pogovoru gostil dr. Možino in dr. Dežmana.

Začetek: Sveta maša ob 12. uri (cerkev v Zavodu sv. Stanislava). Okrogla miza pa predvidoma ob 13. uri (dvorana v Zavodu sv. Stanislava).

Slovenija, Radijski utrip, Cerkev na Slovenskem
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...