Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović

AVDIO: Na Klicu dobrote zbrali več kot 208 tisoč evrov

Slovenija | 29.11.2018, 11:49

Letošnji 28. dobrodelni koncert Klic dobrote, za družine v stiski, je sinoči zopet napolnil dvorano Golovec v Celju. Ob neposrednem prenosu je koncert pred televizijske ekrane in radijske postaje povabil ljudi, ki imajo radi glasbo in ki radi pomagajo. Tudi letos je bil glavni namen dobrodelnega koncerta zbiranje sredstev za pomoč slovenskim družinam v stiski. Za ta namen se je zbralo že 208 tisoč evrov. Akcija zbiranja za družine v stiski se bo nadaljevala do konca leta.

»Letošnje geslo Mladost iz korenin modrosti, je vsem nam izziv, da spodbujamo kulturo srečevanja in kulturo dialoga. S tem se bo premagoval razkorak med starejšimi in mlajšimi, pa tudi med revnimi in bogatimi. Še več, srečanje bo postalo priložnost, da se zgodi nekaj novega, boljšega… Pripravljenost pomagati drugim je edina moč, ki lahko resnično spremeni svet, to je revolucija, ko iz egoističnega človeka, postanem človek za druge. To pa je tudi pot k sreči. Hvala vsem vam nastopajoči, hvala vsem vam, ki ste že, ali boste svoj dar namenili za družine v stiski. Naj bo po tem koncertu manj stisk in več novega upanja,« je zbrane v dvorani nagovoril mariborski nadškof Alojzij Cvikl, ki je tudi predsednik Slovenske karitas.

V prispevku po Klicu dobrote na vrhu novice je mogoče slišati mariborskega nadškofa Alojzija Cvikla, generalnega tajnika Slovenske karitas Cveta Uršiča, sodelavko Karitas Jožico Ličen, predsednika države Boruta Pahorja, prostovoljko v klicnem centru ter celjskega župana Bojana Šrota in upravitelja Škofije Celje Roka Metličarja.

Sceno koncerta so obogatili priznani slikarji s svojimi deli, ki so jih ustvarili v okviru kolonije Umetniki za Karitas. "Vidno zadovoljstvo obiskovalcev na samem koncertu je bila najlepša zahvala vsem nastopajočim, prostovoljcem in drugim, ki so omogočili dobrodelni koncert. Dogodek sta organizirala Slovenska karitas in Radiotelevizija Slovenija v sodelovanju z Radiem Ognjišče. Scenarij za koncert je pripravil msgr. Franci Trstenjak in režiral Tomaž Švigelj. Prireditev so letos vodili Ida Baš, Danica Godec in Jure Sešek, iz studia v Ljubljani nas je nagovarjala Romana Kocjančič v družbi skavtov in prostovoljcev Mlade Karitas," so zapisali pri Slovenski karitas.

Slovenska karitas se je ob tem zahvalila vsem dobrotnikom, podjetjem in posameznikom, »ki bodo mnogim družinam prinesli toplino v njihove domove. Iskrena zahvala vsem nastopajočim pevcem in glasbenikom. Na letošnjem dobrodelnem koncertu Klic dobrote je pevke in pevce spremljal Tamburaški orkester Dobreč. K dobroti in solidarnosti z 20. 000 družinami v stiski, ki jim Karitas pomaga v različnih programih pomoči, so nas pozivali tudi nastopajoči: Andreja Zakonjšek Krt, Eva Černe, Francka Šenk, Klemen Torkar, Matjaž Stopinšek, Nuška Drašček, Nina Strnad, Marjana Mlinar, Anika Horvat, Luka Sešek, Marko Vozelj, Gregor Ravnik, Gašper Rifelj, Andrej Jerman, Matjaž Mrak, Kvartet Grm, Oktet Žetev in Vok. skupina Krila«.

Vir: Slovenska karitas

Slovenija, Politika
Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Veselje do življenja je preplavilo ulice Kopra (photo: Robert Hlede) Veselje do življenja je preplavilo ulice Kopra (photo: Robert Hlede)

Urša Cankar Soares: Tega nismo pričakovali... #foto

Število udeležencev prvega Pohoda za življenje v Kopru je preseglo vsa pričakovanja. Na slavljenju življenja se je namreč zbralo kar tisoč ljudi vseh starosti, veliko mladih, starih staršev in ...

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...