Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Molitev, rožni venec, starejša ženska (foto: Rok Mihevc)
Molitev, rožni venec, starejša ženska

Papeževo povabilo k molitvi rožnega venca v mesecu oktobru

Slovenija | 30.09.2018, 13:58

Papež Frančišek se je odločil povabiti vse vernike z vsega sveta k vsakodnevni molitvi rožnega venca med marijanskim mesecem oktobrom in se s tem združiti v občestvu ter pokori kot Božje ljudstvo v prošnji Sveti Božji Materi in svetemu nadangelu Mihaelu, da varujeta Cerkev pred hudičem, ki nas hoče vedno ločiti od Boga in med seboj, poročajo na spletni strani Radia Vatikan.

"Pod tvoje varstvo pribežimo, o sveta Božja Porodnica, ne zavrzi naših prošenj v naših potrebah, temveč reši nas vselej vseh nevarnosti, o častitljiva in blagoslovljena Devica. Sveti oče s to prošnjo po priprošnji prosi vernike vsega sveta za molitev, da bi Sveta Božja Mati postavila Cerkev pod svoj varen plašč in jo tako obvarovala pred napadi hudiča, ki je velik tožnik in da bi se (Cerkev) vedno bolj zavedala svojih krivd, napak, zlorab storjenih tako v sedanjosti kot v preteklosti in bi si brez odlašanja prizadevala bojevati se, da ne bi prevladalo zlo," poroča Radio Vatikan.

Na pobudo papeža je pred mesecem rožnega venca danes na Brezjah spomnil tudi rektor bazilike Marije Pomagaj p. Robert Bahčič. Spomnil je na Marijine besede, ki jih je dejala učencem, naj storijo vse to, kar nam naroča Jezus, da v nas ne bi prišel in se naselil hudi duh, kajti potem bo razdejanje v naši notranjosti zares težko in veliko. "Prav v teh dneh nas je papež Frančišek posebej povabil, da bi v mesecu oktobru, vsaj v tem mesecu molili rožni venec prav zato, kot je dejal, ker hudi duh napada Cerkev, napada vse tisto kar je Božje, kar prihaja od zgoraj in edini način, da se temu upremo je molitev in potem bomo zares začutili, če bomo povezani v tej molitvi, da nas bodo naše besede, naša dejanja povezovala in ne oddaljevala od Boga in od Bližnjega."

Radio Ognjišče in frančiškani z Brezij vabimo na Dan rožnega venca, ki bo v nedeljo, 7. oktobra, na praznik Rožnovenske Matere Božje. V baziliki Marije Pomagaj bo ob 15.00 molitev veselega in svetlega dela rožnega venca, ob 16.00 bo sveta maša škofa Franca Šuštarja in po maši molitev žalostnega in častitljivega dela rožnega venca. PRIDITE, MOLIMO!

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...