Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

NSi ne želi biti ovira Šarčevi koaliciji pri pogajanjih z Levico

Slovenija | 24.07.2018, 22:19

Predsednik NSi Matej Tonin je zavrnil ponudbo koalicije petih strank za vrnitev h koalicijskim pogajanjem, ki jih vodi predsednik LMŠ Marjan Šarec. NSi ne želi biti ovira koaliciji Šarca pri pogajanjih z Levico, je na Twitterju navedel Tonin in dodal, da se pogajanja z Levico tako lahko začnejo takoj.

Predsedniki LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS so namreč na današnjem nadaljevanju pogovorov o oblikovanju koalicije sprejeli sklep, da NSi dajo do ponedeljka čas za odločitev, ali se bo vrnila h koalicijskim pogajanjem.

Kot je pojasnil predsednik LMŠ Marjan Šarec, so se za takšen sklep odločili zaradi doseženega napredka v vsebinskih pogajanjih z NSi. Ker so pogajanja s to stranko dala rezultate, se Šarcu zdi korektno, da NSi pove, ali sodelovanje s sredinskim peterčkom zanjo ostaja opcija. Če bo odgovor NSi negativen, bodo začeli pogovore z drugim potencialnim partnerjem, torej Levico, je napovedal Šarec.

Vendar pa se v NSi k pogajanjem očitno ne nameravajo vrniti. Tonin je namreč navedel, da se koalicijska pogajanja z Levico lahko začnejo takoj. "Tako bomo lahko v drugem krogu čim prej izvedeli, ali sta Šarčeva koalicija in Levica kompatibilni," je dodal.

NSi se je iz koalicijskih pogajanj šesterice strank pod okriljem LMŠ po sklepu izvršilnega odbora stranke umaknila 16. julija. Kot je tedaj sporočil predsednik NSi Matej Tonin, razlog ni koalicijska pogodba, pač pa dvom o stabilnosti in trajnosti koalicije šestih strank.

Slovenija, Politika
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...