Maja MorelaMaja Morela
Mark GazvodaMark Gazvoda
Petra StoparPetra Stopar

Šurla za Radio Ognjišče o koalicijskih pogajanjih in predčasnih volitvah

Slovenija | 10.07.2018, 13:11

Za danes dopoldne napovedano nadaljevanje usklajevanja koalicijske pogodbe med šestimi strankami pod okriljem Marjana Šarca so prestavili. Tako se bodo pogajalci LMŠ, SD, SMC, DeSUS, NSi in SAB znova srečali jutri, ko se bosta sestala tudi predsednik republike Borut Pahor in predsednik državnega zbora Matej Tonin.

Pahor bo dan kasneje sprejel še predsednika SDS Janeza Janšo. Tedaj bo jasno, ali bo predsednik stranke, ki je na državnozborskih volitvah dobila največjo podporo, sprejel kandidaturo za mandatarja za sestavo nove vlade. O koaliciji pogajanjih in o novi vladi smo se za Utrip dneva pogovarjali z urednikom Reporterja Silvestrom Šurlo.

Ta je že za Reporter zapisal in za radio ponovil, da bi bilo za prihodnost NSi bilo bolje, če stranka ostane v opoziciji. »Šarec NSi sicer lahko ponudi več, kot jim pripada po volilnem izidu, a vprašanje je, koliko projektov/reform lahko potem izpeljejo v tako heterogeni vladi in nato to unovčijo na naslednjih volitvah. Tonina, če vstopi v Šarčevo vlado, ne bo uničeval samo Janez Janša, kaj hitro po oblikovanju vlade se ga bodo z vsemi topovi lotili tudi levičarji. Podobno kot so se Marjana Podobnika, ki je z SLS leta 1997 vstopil v drugo Drnovškovo vlado. Naj Šarec vlada kar z Levico, se mu potem vsaj ne bo treba sprenevedati, da so »sredinska koalicija,« je zapisal Šurla.

Vir: Reporter

Slovenija, Politika
Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...