Marjan Bunič
Miha Močnik
Marta Jerebič
19.05.2018, 19:41

V Katoliški Cerkvi se bomo jeseni veselili šestih novih svetnikov

Papež Frančišek je danes v Vatikanu vodil redni javni konzistorij, ki je bil namenjen kanonizaciji šestih blaženih. Z dekretom je odločil, da bodo med svetnike prišteti 14. oktobra. Slovesnost bo na trgu pred vatikansko baziliko.

Za svetnike bodo med jesensko škofovsko sinodo mladih razglašeni papež Pavel VI., salvadorski nadškof Oskar Romero, ki je bil umorjen 24. marca 1980, ustanovitelj Inštituta sester častilk Najsvetejšega Zakramenta Frančišek Spinelli, še en italijanski duhovnik Vincencij Romano, ustanoviteljica Inštituta ubogih dekel Jezusa Kristusa Marija Katarina Kasper iz Nemčije ter ustanoviteljica Kongregacije sester Misioneras Cruzadas de la Iglesia, sestra Nazarija Ignacija svete Terezije Jezusove.

Vir: Radio Vatikan

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Marko Juhant (photo: ARO) Marko Juhant (photo: ARO)

Vzgoja se odvija na odru – z našim zgledom

Otroci nas ves čas opazujejo. Njihovo opazovanje nas ne moti, morda mu niti ne namenjamo posebne pozornosti, zmoti pa nas opazovanje sosedov in sorodnikov, ko začnemo drugače nastopati. To so ...

Nadškof Hoser v Medjugorju (photo: Vatican insider) Nadškof Hoser v Medjugorju (photo: Vatican insider)

Medžugorje dobilo apostolskega vizitatorja

Župnija Medžugorje je dobila apostolskega vizitatorja, ki bo odgovoren Svetemu sedežu. Papež je na to mesto imenoval poljskega nadškofa Henryka Hoserja, ki je lani poleti preučeval ...