Maja MorelaMaja Morela
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tone GorjupTone Gorjup
msgr. Franci Trstenjak (foto: Izidor Šček)
msgr. Franci Trstenjak

Vesele in blagoslovljene praznike!

| 31.03.2018, 21:00

Velikonočna hvalnica, ki jo Cerkev poje na začetku velikonočne vigilije, vabi k veselju: "Veseli se!" K temu veselju nismo povabljeni le kristjani, ampak tudi angeli, zemlja in vsa Cerkev, ker praznujemo "zmago tako velikega kralja" in ker je "tema z vesoljnega sveta pregnana".

Potrebno se je veseliti, ker je "Kristus zdrobil verige smrti in kot zmagovalec vstal od mrtvih". In veseliti se je treba, ker vsi, ki verujemo v Kristusa, doživljamo, kako smo "rešeni temin greha in hudobije sveta" ter hkrati "posvečeni v Očetovi ljubezni in združeni v občestvo svetih".

Zato vam spoštovani obiskovalke in obiskovalci našega spletnega portala v imenu vseh radijskih sodelavcev želim vesele in blagoslovljene velikonočne praznike. Želim vam uresničitev besed, ki jih je pred dnevi rekel papež Frančišek: "Iščite Kristusa, najdite Kristusa, ljubite Kristusa!"

Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...