Slavi KoširSlavi Košir
Andrej JermanAndrej Jerman
Mikrofon (foto: StockSnap / Pixabay)
Mikrofon | (foto: StockSnap / Pixabay)

24. obletnica oddajanja na internetu

Dogodki | 15.04.2021, 13:21

Stopamo v 25. leto spletnega oddajanja Radia Ognjišče, saj prek interneta lahko našemu programu v živo prisluhnete kjerkoli po svetu že od leta 1997. Takrat smo postali tudi prva slovenska radijska postaja, ki je svoj živi program neprekinjeno ponudila tudi na spletu.

Dostop do spleta v davnem letu 1997 je bil nepredstavljivo drugačen, kot je danes. Navadni ljudje smo se v internet povezovali prek klicnih povezav, podjetja in ustanove, pa so skrbno gospodarile s količino podatkov, ki so jo vsak mesec drago zaračunavali ponudniki dostopa.

A iz leta v leto so se razmere spreminjale na boljše in raslo je tudi število naših spletnih poslušalcev. Bolj pomembno kot to število pa je bilo dejstvo, da je bil na tak način naš program na voljo tudi vsem tistim, ki niste bili v dosegu naših zemeljskih oddajnikov, še posebej rojakom po svetu.

Že poslušate naše podcaste?

Danes je povezanost v splet nekaj samoumevnega in s pomočjo preprostega klika v naši mobilni aplikaciji na vašem mobilnem telefonu ali na naši spletni strani nas v živo lahko slišite kjerkoli ste. Veliko naporov smo vložili v to, da smo na internetu dobro slišni, veseli pa smo, ker naše oddaje iz meseca v mesec več ljudi spremlja tudi s pomočjo podcastov, na katere se lahko brezplačno naročite v spletnem avdio arhivu oddaj in rubrik. Bodite med njimi tudi vi!

Na voljo je mobilna aplikacija radia Ognjišče

Le klik torej, oziroma dva, in že nas lahko poslušate v živo, 24 ur na dan, kjerkoli ste, na vaši mobilni android napravi. Na ekranu lahko vidite, katero pesem vrtimo in če vam je všeč, že imate dovolj informacij za klic in naročilo glasbenega voščila. Med tem lahko preberete povzetke naših zadnjih novic, ob kliku nanje pa se vam odprejo v celoti, da lahko poslušate tudi posnetke pogovorov in oddaj.

V meniju sledijo hitre povezave do objavljenih vabil, obvestil ter tudi osmrtnic. Če ste jih morda v našem programu preslišali, jih lahko na vaši mobilni napravi kadarkoli preberete, med tem pa neovirano poslušate naš program.

Enostavna namestitev prek Google Play

Aplikacijo najbolj enostavno na vaš telefon ali tablico z android sistemom namestite prek Google Play oziroma Trgovina Play. V iskalno mesto vpišete "radio ognjišče" in izberete aplikacijo z našim logotipom. Kliknete Namesti in Odpri in to je vse. No le še redno je treba poskrbeti, da namestite posodobitve, ki se vam avtomatsko ponudijo.

Postopek namestitve android aplikacije Radia Ognjišče
Postopek namestitve android aplikacije Radia Ognjišče © ARO

 

Poenostavljena komunikacija

Aplikacija omogoča enostaven klic v studio ali naše tajništvo, prav tako pa nam lahko pošljete elektronsko sporočilo. Tako lahko na preprost način sodelujete v oddajah v živo ali naročite naše storitve, na primer radijska voščila. Ne skrbite: med telefonskim klicem bo predvajanje našega programa utišano.

Spremljajte nas na Youtubu, sledite nam na Facebooku, Twitterju ali v Google+, kar na vašem mobilnem telefonu, ki je vedno z vami. Povezave do naših profilov na socialnih omrežjih vam omogočajo hiter stik z nami, veseli pa bomo tudi vaših mnenj in odzivov. Aplikacija vam v nekaj sekundah na zemljevidu prikaže tudi kje se nahajamo in vam svetuje najhitrejšo pot do našega studia. Veseli bomo vašega obiska!

Pa še to... Da ne bo glava bolela!

Aplikacija za poslušanje programa v živo in ogled novic potrebuje internetno povezavo. Svetujemo uporabo WiFi omrežij, ki so na voljo. V primeru uporabe prenosa mobilnih podatkov lahko nastanejo dodatni stroški. Ti so odvisni od pogojev, ki vam jih v okviru naročniškega paketa omogoča vaš mobilni operater.

Android aplikacija Radia Ognjišče
Android aplikacija Radia Ognjišče © ARO

Veseli bomo vaših odzivov!

Verjamemo, da vam je(bo) aplikacija všeč, zato bomo veseli, če jo boste znotraj Google trgovine s svojim mnenjem tudi ocenili in seveda tudi druge nanjo opozorili.

Dogodki
Jožica Ličen (photo: ARO) Jožica Ličen (photo: ARO)

Po večno plačilo k Bogu odšla Jožica Ličen

Na tiho nedeljo je odšla po zasluženo plačilo k Bogu dolgoletna sodelavka in ravnateljica Škofijske Karitas Koper, Jožica Ličen. Poznali smo jo kot neutrudno prostovoljko, ki je desetletja z vsemi ...

Dr. Federico Potočnik (photo: Rok Mihevc) Dr. Federico Potočnik (photo: Rok Mihevc)

Federico Potočnik: Stavka je nujna

Stavka na pobudo Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides se vleče že dva meseca, a rešitve še ni na vidiku. Eden od tistih, ki stavkajo, je tudi infektolog dr. Federico V. Potočnik, ...

Nekdanji vojaški vikar Jože Plut (photo: ) Nekdanji vojaški vikar Jože Plut (photo: )

Bela zastava ni ponižujoča predaja

Po dveh letih vojne v Ukrajini, ki je terjala na obeh straneh preveč smrti, je poziv papeža Frančiška k pogajanjem več kot na mestu. A nekateri odzivi so bili ob besedi »bela zastava« burni, ...

Nekdanji dijaki Škofijske gimnazije  (photo: Rok Mihevc) Nekdanji dijaki Škofijske gimnazije  (photo: Rok Mihevc)

Iz istega gnezda odleteli na različna področja

Pred začetkom tedna katoliškega šolstva smo se v Kolokviju pogovarjali z nekdanjimi dijaki Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška v Mariboru. Ana Ferš, Larisa Krajnc, Izidor Jelenc in Metod ...

Br. Štefan Kožuh v samostanu Celice pri Cortini (photo: Rok Mihevc) Br. Štefan Kožuh v samostanu Celice pri Cortini (photo: Rok Mihevc)

Molitev je utrip, ki daje moji duši življenje #video

Osrednje misijonske govore v sklopu 19. Radijskega misijona pripravlja kapucin br. Štefan Kožuh. Nastajajo v krajih svetega Frančiška Asiškega. Prvi nagovor je nastal v Celicah pri Cortoni, ...