Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

Kurz pri papežu: Povabilo na obisk ob 200-letnici Svete noči

Svet | 06.03.2018, 07:26

Papež Frančišek je včeraj v avdienco sprejel avstrijskega kanclerja Sebastiana Kurza. Govorila sta o miru, jedrskem razoroževanju, migracijah, pa tudi o zaščiti življenja in družine, spodbujanju skupnega dobrega za družbo, predvsem za najslabotnejše dele prebivalstva, prispevku posameznih držav znotraj Evropske unije in potrebi po solidarnosti med narodi.

V avstrijski delegaciji je bil tudi deželni glavar avstrijske zvezne dežele Salzburg, Wilfried Haslauer, ki je papeža povabil na obisk v to mesto, kjer bodo letos praznovali 200-letnico prve izvedbe božične pesmi Sveta noč.

»To pesem sedaj poje približno 2,4 milijarde po vsem svetu. Zelo bi bili veseli papeževega obiska v Avstriji,« je po srečanju twitnil kancler Sebastian Kurz, Haslauer pa je dodal, da bi bila to lepa priložnost s katero bi poudarili željo po miru.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež, Evropska Unija
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...