Marjan Bunič
Boštjan Smole
Petra Stopar

Pustna Sobotna iskrica in muzikanti!

06.02.2018, 19:01

V soboto bodo naš program, naše misli in moči namenjene dobremu delu Pustna Sobotna iskrica bo skušala pomagati otrokom v Ukrajini, mnogim sirotam in najmlajšim v različnih stiskah, ki se vsakodnevno zatekajo v zavetje, ki jim ga nudijo sestre usmiljenke.

Pomagajo jim tudi slovenske misijonarke. Z njimi in v navezi z Misijonskim središčem Slovenije bomo vabili naše poslušalce k darovanju. Radi bi kupili hišo, ki jim bo služila za „vsakodnevni oratorij“. Telefonsko zbiranje sredstev bo med deveto in petnajsto uro, ko bo pustnemu delu v celoti namenjen tudi naš radijski program. Pustni ples z dobrim namenom bo v Športni dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani. To soboto, 10. februarja, ob dvanajstih! Danes bi vam radi predstavili glasbenike, ki nas bodo zabavali:

Mladi Belokranjci so narodno zabavni ansambel, ki ustvarja pod vodstvom mentorjev Jake Janca in Slave Pluta Sestavljajo ga trije mladi fantje iz Semiča: harmonikar je Patrik Luka Cekuta, kitarist Matic Pašič in basist Dino Subašić.

Ansambel Mladi Belokranjci je takoj prikimal vabilu na dobro delo!
Ansambel Mladi Belokranjci je takoj prikimal vabilu na dobro delo! © ARO

Poznajo se od malih nog, od vrtca naprej hodijo po isti poti! Danes s ponosom gledajo na prehojeno pot, ki je prinesla nekaj avtorskih skladb, uspešnih nastopov na festivalih, veliko dobrodelnih koncertov, sodelovanj na koncertih prijateljskih zasedb. Z mislijo na skupne nastope pravijo: »Ko prideš na oder, začutiš energijo, ki je nekaj posebnega in si rečeš – to je to!« Predstavili se bodo z izborom domačih viž, venčkov in dobro voljo. Letos bodo naši osrednji muzikanti!

Sten Vilar je profesor pedagogike, igralec, animator, pevec, mož, ki je zaljubljen v življenje in to ljubezen širi prek vsega, kar počne! Dramatiziral, napisal, režiral in na prizorišče postavil je 15 gledališko animacijskih projektov, ki jih lahko imenujemo predstave za „Velike in male“. S svojimi strokovnimi in priznanimi sodelavci je Sten Vilar izdal sedem zgoščenk za otroke in družine. Kot velik optimist nam bo gotovo tudi v soboto zapel: „ Za slabo voljo smeh nam je zdravilo, za zdravje čista voda in pa zrak. Za dolgčas pa je pravo navodilo, veselje v tebi do ljudi korak!“

Sten Vilar
Sten Vilar © ARO
Luka Sešek je našim poslušalcem najbolj znan kot sovoditelj oddaje „A štekaš“, ki jo izmenjaje vodita para „oče in sin“. Luka je aktualni zmagovalec šova imitatorjev „Znan obraz ima svoj glas“, finalist „Slovenija ima talent“ in pevec glasbene zasedbe Proper, ki nas je na Pustni Sobotni iskrici že zabavala in poskrbela, da smo se ob dobrem delu lepo imeli. Za skupino je nekaj izvrstnih glasbenih singlov, pred njimi EMA 2018 in priprava prve samostojne plošče! Luka Sešek se bo na Pustni Sobotni iskrici predstavil z nekaj imitacijami. Gospe in gospodje, pustna sobota bo! „Pridejo“: Jan Plestenjak, Louis Armstrong, Barry White in morda še kdo …

Luka Sešek ne bo prišel sam!
Luka Sešek ne bo prišel sam! © ZOISG

Nasvidenje v soboto! Na telefonskem zbiranju sredstev od devete naprej in na pustnem plesu ob dvanajstih! Pridite!

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Dobroti dajemo glas

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Sveta maša na Brezjah (photo: Romarski urad Brezje) Sveta maša na Brezjah (photo: Romarski urad Brezje)

Nuncij: Slovenija potrebuje Jezusa!

Frančiškanski redovi so včeraj obhajali praznik vtisnjenja ran sv. Frančišku. Sveto mašo je v baziliki Marije Pomagaj daroval apostolski nuncij v Sloveniji msgr. Jean-Marie Speich. Zbrane je ...

Velikokrat je v ozadju samomora bolezen sodobnega časa – depresija, ki jo je mogoče uspešno zdraviti s pomočjo terapevta in zdravil. (photo: Ian / Unsplash) Velikokrat je v ozadju samomora bolezen sodobnega časa – depresija, ki jo je mogoče uspešno zdraviti s pomočjo terapevta in zdravil. (photo: Ian / Unsplash)

Anja Klančar: Samomor je skrivnost

10. septembra obeležujemo svetovni dan preprečevanja samomora. V Sloveniji vsako leto zaradi samomora umre približno 400 ljudi, na srečo pa zadnja leta opažamo znaten upad števila. Naša gostja je ...