Damijana MedvedDamijana Medved
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Petra StoparPetra Stopar
Globine (foto: ARO)
Globine

Nova oddaja Globine vabi k sodelovanju!

Oddaje | 09.01.2018, 09:20

Vsakemu človeku se na njegovi življenjski poti odpirajo vprašanja, ki niso na ravni vsakodnevnih: kaj bom danes kuhal, kakšno bo jutri vreme ali kakšno profilko naj izberem za svoj facebook... Vprašanja globin našega bivanja ostajajo pod površjem. Šele valovi prelomnih dogodkov jih sem ter tja potegnejo na plano.

Se lahko sprijaznimo s tem, da nas življenje samo premetava ali je mogoče zavestno odriniti v globine tudi brez viharjev?

Globine smo dali naslov pogovorni oddaji o veri in duhovnosti, v kateri bo na vaša vprašanja v živo odgovarjal duhovnik. V prvi, nocoj ob 20. uri bomo govorili o sanjah: Kaj pravi Cerkev o razlaganju sanj? Ali mi Bog lahko spregovori skozi sanje? Kaj pomenijo sanje, ki se ponavljajo... So sanje lahko grešne?

Vabljeni k sodelovanju ob 20. uri, z nami bo jezuit p. Damjan Ristić.

Oddaje
Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic) Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic)

Milostna smrt in usmrtitev namesto podpore?

O vprašanju samomora z medicinsko pomočjo naj bi odločali na referendumu 9. junija. SDS in NSi sta sicer v ponedeljek vložili zahtevi za ustavno presojo odlokov o omenjenem referendumu, kar bi ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...