Marjan Bunič
Boštjan Smole
Tanja Dominko
Antonio Tkalec (foto: Nika Gorenc)
Antonio Tkalec

Antonio Tkalec bo gost nocojšnjega Petkovega večera

22.12.2017, 07:07

Gost v Petkovem večeru bo Antonio Tkalec, hrvaški glasbenik, ki svoje življenje v celoti posveča duhovno ritmični glasbi. Z nastopom v živo, v našem velikem studiju, želi predstaviti pesmi, ki so našle mesto na njegovi novi zgoščenki in obljublja, da nas čaka doživet in duhovno bogat adventni večer.

V kratkem pogovoru z njim, ujeli smo ga v Zagrebu, je povedal, da je mesto lepo okrašeno, da imaš ob sprehodu ob večerih res občutek, da se bliža božič, da ljudje uživajo v lepoti, ki se ponuja očem, a dodal:" Vse to je lepo, a sem ob tem hkrati tudi žalosten. Vsako leto se zgodi, da božič na zunaj začnemo praznovati veliko prej, kot je pravi čas za praznik, žalosten sem zato, ker je naša družba advent in božič komercializirala in ni več tistega pravega družinskega občutka. Res je zelo lepo, kot v pravljici, po drugi strani pa vsa ta ponudba in nakupovanje, to me posebej žalosti, nas prikrajša za tisti pravi občutek božiča."

Petkov večer pripravljam z ljubeznijo

Antonio dodaja, da se je izgubilo stopnjevanje adventnega pričakovanja, in je skeptičen, kam nas bo to pripeljalo. Glede gostovanja v Petkovem večeru pa pravi: "Povem lahko, da bo zelo lepo, prisrčno, iz duše, bo globoko duhovno doživetje. Z ljubeznijo pripravljam zelo lep večer, v katerem ne bo manjkalo slavljenja Gospoda, z duhovno ritmično glasbo in komaj čakam, da se vidimo..."

Slišali bomo pesmi z nove zgoščenke

Antonio Tkalec prihaja iz Varaždina. Že dolga leta deluje kot pevec, skladatelj, zborovodja in tudi umetniški vodja nekaterih festivalov. Prepeval in sodeloval je na skoraj vseh festivalih ritmično duhovne glasbe na Hrvaškem in po Evropi, je tudi organizator in nosilec mnogih dobrodelnih koncertov in član društva skladateljev Hrvaške. V petek zvečer bomo v živo lahko slišali pesmi z njegove nove zgoščenke. Če bi slavilni večer radi doživeli v živo, med 7.00 in 14.00 pokličite v naše tajništvo na 01 512 11 26 in rezervirajte svoj sedež v našem velikem studiju.

Antonio Tkalec je že bil naš gost v Petkovem večeru
Antonio Tkalec je že bil naš gost v Petkovem večeru © Andrej Novljan

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Sveta maša na Brezjah (photo: Romarski urad Brezje) Sveta maša na Brezjah (photo: Romarski urad Brezje)

Nuncij: Slovenija potrebuje Jezusa!

Frančiškanski redovi so včeraj obhajali praznik vtisnjenja ran sv. Frančišku. Sveto mašo je v baziliki Marije Pomagaj daroval apostolski nuncij v Sloveniji msgr. Jean-Marie Speich. Zbrane je ...

Velikokrat je v ozadju samomora bolezen sodobnega časa – depresija, ki jo je mogoče uspešno zdraviti s pomočjo terapevta in zdravil. (photo: Ian / Unsplash) Velikokrat je v ozadju samomora bolezen sodobnega časa – depresija, ki jo je mogoče uspešno zdraviti s pomočjo terapevta in zdravil. (photo: Ian / Unsplash)

Anja Klančar: Samomor je skrivnost

10. septembra obeležujemo svetovni dan preprečevanja samomora. V Sloveniji vsako leto zaradi samomora umre približno 400 ljudi, na srečo pa zadnja leta opažamo znaten upad števila. Naša gostja je ...