Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup

Saša Lošić: Radio Ognjišče name deluje pomirjujoče

| 04.12.2017, 12:32

Saša Lošić je brez dvoma eden najbolj znanih in priljubljenih pevcev in ustvarjalcev glasbe z območja nekdanje Jugoslavije. „Včasih mi je poštar vsak dan prinesel velik žakelj pošte. Vsak dan!“, se spominja sicer skromen in prizemljen pevec skupine Plavi orkestar. "Pa vendar sem se ves čas trudil ostati "nezvezdniški". Sončiti se v siju slave se mi ne zdi naravno. Raje, kot da v meni vidite zvezdo, imam, da začutite, da bi rad bil vaš prijatelj, sošolec ... "

Loša je s Slovenijo povezan na več načinov: živi s Slovenko, živeč v Ljubljani je ustvaril tudi nekaj uspešnic za slovenske izvajalce. Tako je Tanja Ribič na Evroviziji 1997 pela njegovo pesem Zbudi se, skupini Rok'n'band je napisal pesem Nika, prispeval pa je tudi glasbo za znane slovenske filme Outsider, Kajmak in marmelada ter Petelinji zajtrk.

Voditelja Marjan in Žiga Bunič
Voditelja Marjan in Žiga Bunič

Slovenijo razume kot mirno zavetje, kraj navdiha, pa tudi osebne sreče. O pestrem življenju, dogodivščinah izpred desetletij, razprodanih koncertih, evforiji, ki je vladala okoli skupine, pa tudi o ustvarjanju danes in prihajajočem koncertu v Areni Stožice, se bo razgovoril v sredo ob 20. uri v glasbeni oddaji A štekaš? Ne preslišite!

Z oddajo tako vstopamo v december in v skorajšnje praznovanje prve obletnice. A štekaš? z družinskima paroma oče-sin Sešek in Bunič premošča medgeneracijske razlike na humoren način, streže z najnovejšo slovensko in svetovno glasbo, spoznava delo slovenskih izvajalcev, izbira slovensko in tujo "Pesem tedna" ter vabi na najrazličnejše dogodke.

Voditelja Jure in Luka Sešek
Voditelja Jure in Luka Sešek © ARO

Prednost dajemo glasbi, ki jo širše množice ne poznajo dobro, pa bi si to zaslužila. Oddaja je namenjena vsem, ki v glasbi iščejo še kaj drugega kot le najbolj znane uspešnice. Letos se je v izboru, ki ga pripravlja Jan Gerl, znašlo že skoraj petsto pesmi, ki so večinoma nastale v zadnjem letu. Najdete jih na tej povezavi.

Oddajo lahko spremljate tudi prek facebooka.

Logo oddaje A štekaš?
Logo oddaje A štekaš? © ARO

 

Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...