Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Rok MihevcRok Mihevc
Svete Višarje pozimi (foto: Rafaelova družba)
Svete Višarje pozimi

Zimski višarski dnevi mladih

Slovenci po svetu | 20.12.2017, 09:05 Matjaž Merljak

Tudi letos pri Rafaelovi družbi pripravljajo Višarske dneve mladih. Potekali bodo od 28. do 30. decembra 2017. Namenjeni so mladim od 18. do 35. leta starosti. Udeleženci bodo dneve preživeli v naravi gorskega sveta, ob večerih lahko prisluhnili zanimivim gostom.

Mladi iz domovine, zamejstva in po svetu!

Vsi, ki štejete med 18 in 35 let, lepo vabljeni na zimske Višarske dneve mladih, kjer lahko v prijetni družbi preživite zadnje decembrske dni.

Čez dan se bomo skupaj družili, smučarji bodo kurili energijo na smučišču Svetih Višarij, nesmučarji pa bodo dneve izkoristili za pohode na svežem zraku in ob prelepem razgledu v objemu gorskih vršacev. Oba večera bomo nato preživeli na toplem v Ehrlichovem domu, kjer bomo prisluhnili dvema gostoma.

Prvi večer bomo spoznavali argentinsko skupnost skozi oči dveh pravnikov in intelektualcev. Z nami bosta Olga in Andrej Fink, ki sta letos zaživela v Sloveniji.

Drugi večer pa nam bo Avstralijo in tamkajšnje Slovence s svežimi vtisi, zgodbami in fotografijami približal dr. Dejan Valentinčič.

Proti Višarjam se bomo z avtomobili odpeljali v četrtek zjutraj, program pa se bo zaključil v soboto po kosilu. Predviden prispevek za nastanitev, hrano in večerni program z gosti je 40 €.

Dodatne informacije in prijave na tel.: +386 (0)1 4383050 ali po e-pošti: rafaelova.druzba@siol.net.

Rafaelova družba

Slovenci po svetu
Fotografija je simbolična (photo: Rok Mihevc) Fotografija je simbolična (photo: Rok Mihevc)

Premestitve duhovnikov v škofiji Novo mesto

V Škofiji Novo mesto so zaključili z imenovanji in osebnimi spremembami škofijskih duhovnikov, podatke so javno objavili na spletni strani škofije. Tudi duhovniki so že dobili dekrete, v ...

Praznovanja so se udeležili številni verniki (photo: Picasa) Praznovanja so se udeležili številni verniki (photo: Picasa)

Samo svetnik lahko tako prebudi eno mesto!

V središču jubileja, ki ga koprska škofija obhaja ob 1500 letnici prihoda Sv. Nazarija v Koper, je današnji praznik, saj 19. junija obhajamo njegov god. Nanj so se v stolni župniji, koprski ...

Monika Brilly (photo: Maja Morela) Monika Brilly (photo: Maja Morela)

Meliso v vodo za osvežitev

V tokratnih minutah za svetovanje smo se osredotočili na osvežilne pijače, ki jih lahko pripravimo doma. S tovrstnimi napitki sel lahko hladimo v prihajajočih vročih dneh. Gostja je bila Monika ...

Plinsko-parna enota (PPE-TOL) predstavlja največjo energetsko-okoljsko naložbo Energetike Ljubljana doslej. Omogočila bo 70-odstotno zmanjšanje uporabe premoga ter s tem pomemben korak v umikanju premoga iz Ljubljane in Slovenije. (photo: Energetika Ljubljana) Plinsko-parna enota (PPE-TOL) predstavlja največjo energetsko-okoljsko naložbo Energetike Ljubljana doslej. Omogočila bo 70-odstotno zmanjšanje uporabe premoga ter s tem pomemben korak v umikanju premoga iz Ljubljane in Slovenije. (photo: Energetika Ljubljana)

Slovenci odlični pri varčevanju z energijo

Agencija za energijo je objavila, da smo po začasnih podatkih v Sloveniji lani dosegli 2296 gigavatnih ur prihrankov energije pri končnih porabnikih, kar je bistveno več, kot je zahtevano. ...