Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
Zavod sv. Stanislava (foto: zavod sv.stanislava)
Zavod sv. Stanislava

Praznujmo skupaj!

| 27.11.2017, 10:03

Jutri, v torek 28. novembra 2017, praznujemo 23-letnico oddajanja iz našega osrednjega studija v kletnih prostorih Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano. Tudi letos se bomo za vse prejete darove in opravljene korake na naši medijski poti zahvalili s slovesno sv. mašo, ki jo bo v cerkvi Zavoda ob 12.00 daroval nadškof dr. Anton Stres. Vabljeni da se nam pridružite!

Po zahvalni sveti maši pa naša kolega Jure Sešek in Izidor Šček v dvorani Zavoda sv. Stanislava pripravljata multimedijsko preedstavitev, v kateri bosta predstavila letošnji obisk misijonov v Ukrajini. Jure je na svojem blogu zapisal:

Ukrajina še kar odmeva v naju. Oba upava, da so zgodbe nagovorile tudi vas. Predvsem k hvaležnosti za vse, kar imamo. Pot med misijonarje vedno znova utrjuje vezi z njimi, ki oznanjajo Ljubezen med ljudmi, ki potrebujejo njihovo pomoč. Tudi v Ukrajini smo spoznali, da misijonarji Ljubezen predvsem živijo! Njihov zgled je tisti, ki nagovarja, njihova predanost je orodje Gospoda, ki se do ubogih skloni z dejanji njemu posvečenih!

Prepričan sem, da nikogar, ki bi bil pripravljen prisluhniti njihovim zgodbam, ne morejo pustiti hladnega. Vesel sem, da nama je, vsaj del tistega, kar je med obiskom Marijinih sester v Kijevu in na poti po misijonih lazaristov in sester usmiljenk polnilo najino srce, uspelo ujeti v fotografsko in filmsko pripoved. Z besedo pričevanja jo bova z Izidorjem Ščekom rada delila z vami!

Ukrajina, vojna, revščina
Ukrajina, vojna, revščina © Pixabay

Letošnjemu praznovanju obletnice ustanovitve Radia Ognjišče bomo torej dodali misijonsko noto. Iskreno vabljeni, da spoznate v kakšnih razmerah v Ukrajini delujejo slovenske Marijine sestre čudodelne svetinje. Neverjetno za naš čas!

Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...