Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup

Predsedniške volitve 2017: Volišča so zaprta, začelo se je štetje glasovnic

Slovenija | 12.11.2017, 18:53

Več kot 3.000 volišč po državi je zaprlo svoja vrata. Začelo se je štetje glasovnic drugega kroga volitev predsednika države. 1,7 milijona volilnih upravičencev je imelo možnost podpreti ali Boruta Pahorja ali Marjana Šarca.

Pahor je volil v Šempetru pri Gorici. Potem ko je oddal svoj glas, je novinarjem povedal, da je veliko bolj miren kot v prvem krogu, kot je dodal, ni več vznemirjenosti, ki jo je čutil v prvem krogu in je bila posledica velikih pričakovanj. "Ta vznemirjenost je bila posledica velikih pričakovanj, ta so imeli nekateri ljudje. Te vznemirjenosti zdaj ne čutim, ta mirnost in zadoščenje sta glavni značilnosti zdajšnjega razpoloženja." Kot je dodal Pahor, ga bo kot politologa še nekaj časa zanimalo dejstvo, da je med kampanjo prišlo do neke zamenjave vlog med dvema, ki sta ostala. Kot predsednik države se je zahvalil vsem, ki so danes odšli na volišča, ne glede na to, kakšni bodo rezultati.

Marjan Šarec je volil v Šmarci pri Kamniku. Ocenil je, da je v naporni kampanji lahko pokazal, kaj bi želel poudariti kot predsednik države. "Tekma je bila zelo naporna. Odgovore smo morali dajati številnim medijem. Kampanja je bila dobra tudi zato, da sem sploh videl, koliko medijev imamo v Sloveniji." Šarec je po oddaji glasu povedal še, da ne bi kandidiral, če ne bi računal na zmago.

Slovenija, Politika
Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...