Jure SešekJure Sešek
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar

Naš gost zlatomašnik France Gorjup

| 12.09.2017, 08:08

Tokratni "Naš gost" je bil 80-letnik in letošnji zlatomašnik, ki je dolga desetletja sodeloval pri delovanju cerkvenega sodišča, posebej zakonskih pravd, častni kanonik ljubljanske nadškofija dr. msgr. France Gorjup. Z njim smo se pogovarjali o njegovi življenjski poti pa tudi o kruti usodi, ko so njemu in sestram partizani kruto ubili mamo.

France Gorjup je bil veskozi aktiven dušni pastir, sedaj je dolga leta deloval kot župnik pri sv. Mihaelu na Barju, kje je uspešno varoval dragoceno Plečnikovo dediščino. Dolga leta je bil tudi dekan dekanije Ljubljana Vič-Rakovnik. Duhovniki njegove dekanije so soglasno podprli pobudo, ki jo danes uresničujemo.

Gorjup je sveto mašo pel v cerkvi Marijinega rojstva v Velikih Laščah, kjer je imel minulo nedeljo zlato mašo.

msgr. France Gorjup
msgr. France Gorjup © ARO

Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...