Nataša LičenNataša Ličen
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tone GorjupTone Gorjup

Umrl kardinal Meisner

| 06.07.2017, 10:50

Papež Frančišek je z veliko žalostjo sprejel novico o nenadni in nepričakovani smrti nemškega kardinala Joachima Meisnerja. Kölnskemu nadškofu in vsem vernikom nadškofije je v sožalnem telegramu zagotovil svojo molitveno bližino.

"Z globoko vero in iskreno ljubeznijo do Cerkve se je kardinal Meisner posvetil oznanjevanju dobre novice," je zapisal sveti oče. "Gospod Kristus naj mu povrne za njegovo zvesto in neustrašno prizadevanje za dobro ljudi Vzhoda in Zahoda ter naj ga pridruži občestvu svetnikov v nebesih."

Kardinal Joachim Meisner je bil star 83 let. Z njegovo smrtjo kardinalski zbor šteje 224 kardinalov, od katerih je 121 volivcev, 103 pa so nevolivci.

Vir: Radio Vatikan

Vnebohod (photo: Pixabay) Vnebohod (photo: Pixabay)

Praznik Gospodovega vnebohoda

Slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki ga v Katoliški cerkvi obhajamo danes, je spomin na dogodek, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov ...

Darja Lovšin s svojo novo, peto knjigo o diabetični kulinariki  (photo: NL) Darja Lovšin s svojo novo, peto knjigo o diabetični kulinariki  (photo: NL)

Pogrevalnice namesto domače kuhinje?

Darja Lovšin je ustanoviteljica Zavoda Diabetes, v sklopu katerega so leta 1995 začeli izdajati revijo Dita, ki jo ureja, je tudi avtorica več knjig. Diplomirala je iz mednarodnih odnosov, kar ji ...