Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Rok MihevcRok Mihevc
Boka Kotorska (foto: Kompas)
Boka Kotorska

15. radijskim počitnicam na pot: Iskreno si želimo, da bi kraljevali dobra volja, nasmejani obrazi in dobrohotne besede

Radijski utrip | 14.06.2017, 10:53

Pred nami so že 15. počitnice Radia Ognjišče na katere se bomo s turistično agencijo Kompas odpeljali v Črno goro.

Spoštovani počitnikarji, prisrčen pozdrav v imenu Radia Ognjišče in Kompasa. Po enajstih letih je naš počitniški cilj ponovno Črna gora in njena obala v kraju Bečići. Želimo vam, da bi se v počitniških dneh naužili njenih naravnih lepot ter se domov vrnili z novimi duhovnimi in telesnimi močmi, da bo poletje še bolj zanimivo in prijetno. Do Črne gore potujemo v dveh skupinah: ena skupina bo naredila ovinek skozi Sarajevo, drugi pa se bo peljala neposredno do črnogorske obale. Prva skupina bo tako imela nekaj ur več izkušenj z državo Bosna in Hercegovina, druga pa samo nekaj minut, ki so potrebne, da prevozimo obalo Bosne in Hercegovine; za nekaj kilometrov je namreč z drugo državo "prekinjena" cesta od Zagreba do Dubrovnika. In blizu te "prekinitve" se bosta poti obeh skupin združili in nadaljevali bomo kot ena sama skupina, sestavljena iz osmih avtobusov.

Iskreno vam želimo, da bi v času radijskih počitnic kraljevali dobra volja, nasmejani obrazi in dobrohotne besede. Poskrbimo, da se nam bo vsaka ura počitnic zapisala med spomine, o katerih bomo radi in z veseljem pripovedovali svojim domačim, prijateljem in znancem.

Vse dobro naj bo in naj bo z nami Vsemogočni s svojim blagoslovom in varstvom.

Radijski utrip, Radijske počitnice
Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.