Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup

Kmetič: 27. april zaznamuje le peščica nostalgikov

Slovenija | 27.04.2017, 08:35

V Sloveniji je 27. april državni praznik. Od leta 1992 nosi ime dan upora proti okupatorju. Da deli narod, so v preteklosti že večkrat opozorili v Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve. Njegov nekdanji predsednik Slavko Kmetič je v pogovoru za naš radio poudaril, da ta državni praznik ne pomeni ničesar, da je prazen, lažniv in skrajno zavajajoč.

Kmetič, ki je bil poslanec Demosa v prvem sklicu parlamenta, je spomnil, da je 27. april kot državni praznik plod izsiljevanja komunistov v takratni republiški skupščini. "Nekaj dni pred 26. junijem, ko bi morali razglasiti neodvisno slovensko državo, še nismo imeli zakona o državnih simbolih, torej o grbu, zastavi in državnih praznikih. Pod pritiskom časa je bilo treba sprejeti ultimat."

Kmetič ocenjuje, da ta dan zdaj pravzaprav zaznamuje le peščica nostalgikov, saj dejansko nima vsebine. Prepričan je, da bi 27. april kot državni praznik lahko ukinili. "Vedeti morate, da so v teh dobrih 25 letih večino časa na oblasti leve stranke, za njimi so strukture iz ozadja, ki obvladujejo večino medijskega prostora, bančni sistem in pravosodje. Iz tega vidika poslance, ki bi to morda spremenili, ustrahujejo, tako da do zdaj za takšen ukrep ni bilo potrebne večine," je poudaril Kmetič.

Slovenija, Politika
Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...