Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar

Papež Frančišek se bo srečal z evropskimi voditelji

Svet | 03.03.2017, 11:17

Papež Frančišek se bo dan pred vrhom Evropske unije v Rimu, ki bo posvečen praznovanju njenega 60. rojstnega dne, sešel z evropskimi voditelji. Srečanje 24. marca bo v Vatikanu.

Sveti oče je evropske voditelje v Vatikanu gostil že maja lani, ko je prejel nagrado Karla Velikega za posebne zasluge pri združevanju Evrope. Takrat jih je v govoru pozval, naj porušijo zidove in zgradijo pravičnejšo družbo. Novembra 2014 je papež Frančišek v Strasbourgu nagovoril Evropski parlament.

Svet, Papež in Sveti sedež, Evropska Unija
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...