Robert BožičRobert Božič
Maja in Marjan med pogovorom (foto: ARO)
Maja in Marjan med pogovorom

Maja Žibert: Slovenci imamo zelo dobra vina!

| 27.01.2017, 11:27

Nova oddaja v radijskem programu je uspešno prebrodila prvi mesec oddajanja. Po novoletnih Taizejskih srečanjih, zaposlovanju mladih in vajeništvu, je včeraj pri nas gostovala aktualna Vinska kraljica Maja Žibert. Spregovorila je o izboru, nalogah, kakovosti slovenskih vin, kulturi pitja, sporu okrog terana in še marsičem zanimivem.

„Slovenci imamo zelo dobra vina. Po nekaterih ocenah se del štajerskega vinorodnega okoliša uvršča med 4 odstotke najboljših vinogradniških leg na svetu,“ je v oddaji povedala vinska kraljica iz Šentruperta, stara 23 let. Na vprašanje, kako mladim posredovati kulturo pitja, pa je odgovorila: „Z zgledom!“ Prisluhnite zanimivemu pogovoru in celotni oddaji.

Izbirali ste tudi pesem meseca, in sicer med zmagovalci prejšnjih treh oddaj. Izbrane pesmi v naš program uvrstimo bolj pogosto. Z novo izvedbo oddaje ste postavili nov rekord pri številu glasov, kar postaja stalnica.

1. Po drugi strani – Sejal bom sivine

2. Leonart – Moje mesto

3. Sandra Erpe – Sinonim za mojo mladost

in

1. John Mayer – Love on the weekend

2. Sting – One fine day

3. Keith Urban – Blue ain't your color

Zmagovalna slovenska pesem: Po drugi strani – Sejal bom sivine

Duet Po drugi strani sestavljata brata Nejc in Blaž Podobnik, katerih glasbeno sodelovanje sega v čas osnovne šole. Glasba, ki jo predstavljata, temelji na lahkotnosti izraza in na pomembni vlogi besedila, med vplivi pa se pogosto pojavljajo imena kot so Simon & Garfunkel, Aleksander Mežek ter še nekateri slovenski in tuji avtorji.

Duet temelji na dvoglasju ter zvoku akustične kitare, ki jo spremljajo melodično poudarjena bas kitara in klavir ali harmonika, odvisno od izraznih zahtev posamezne skladbe.

Duet se je z avtorsko skladbo Na konec Ljubljane uvrstil na prihajajoče Dneve slovenske zabavne glasbe, kjer se bo predstavil na Slovenski popevki.

Zmagovalna tuja pesem: Sting – One fine day

Gordon Matthew Thomas Sumner se je rodil 2. oktobra 1951 in je svetu poznan pod umetniškim imenom Sting. Bil je avtor, pevec in basist skupine Police med letoma 1977 in 1984, ki jo poznamo po pesmih Roxanne in Every Brathe You Take. Kot solo glasbenik in kot član skupine Police je prejel 16 Grammyjev, tri nagrade Brit Awards, nagrado Golden globe, nagrado Emmy in tri nominacije za nagrade Academy Awards, ki jih prejme avtor glasbe, napisane posebej za film.

S skupino Police je Sting postal eden od najbolj prodajanih glasbenikov na svetu. Prodal je več kot 100 milijonov plošč ter sodeloval s številnim znanimi imeni glasbenega sveta kot so Bryan Adams, Rod Stewart, Allison Krauss, Craig David, Cheb Mami in še mnogi drugi.

Tudi vi ste povabljeni h glasovanju vsako sredo med 20. in 22. uro. Prek znane telefonske številke 01-512-10-00 v studio, 051-377-377 prek SMS-a in po novem na naši novi facebook strani: A štekaš? (https://www.facebook.com/ognjiscemladi/).

Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...