Robert BožičRobert Božič
Jan, Nataša in Luka (foto: Administrator)
Jan, Nataša in Luka

Super oddaja, tako nisem uživala že od malih nog. Super je!

| 20.01.2017, 10:02

Tako nam je v SMS-u sporočila poslušalka sredine oddaje A štekaš. V večeru za mlade je v svoji tretji izvedbi nadaljeval s tematiko zaposlovanja mladih in se ustavil ob aktualnem zakonu o vajeništvu. Predstavitvi z ministrstva smo ob bok postavili pomisleke, predloge in pritožbe, ki so sledili predlogu zakona v prejšnjem tednu. Da pa na videz suhoparna tematika taka ni bila, pričajo sporočila in odzivi, ki jih je iz oddaje v oddajo več.

Prvič se je radijski ekipi pridružil mladi Luka Sešek. Tokrat ne kot pevec ali gost, ampak kot voditeljski vajenec, če se malo dotaknemo tematike oddaje. V vedno prisotnem delu oddaje, ste tudi tokrat lahko izbirali svoji pesmi tedna. Da sta Luka in Nataša prijetno krmarila med vsebino glasbo pričajo tudi SMS-i, ki nam jih vedno več pošljete med oddajo.

„Zelo lepo vama teče, bravo!! :-) Glasujem že zdaj za prvi slovenski in tretji tuji predlog. Lepo se zabavajte vsi trije!“, „Heej. Se ena super oddaja z dobro glasbo. (: Glasujem za Klaro Jazbec - Milijon in ena in za tujo: Lady Gaga - Million reasons. Pozdravček vsem v studio. ;)“, „Tuja Blue ain't your colour, slovenska Sinonim za mojo mladost. Luka, Nataša, fajn se imamo z vama.“ „Za slovensko: Sandra Erpe, za tujo: Blue ain't your colour. Super oddaja, tako nisem uživala že od malih nog. Super je!“, „Hvala za lep večer! Glasujemo za Gibbonija!:)“, so le nekateri med njimi. Da smo se imeli res lepo se prepričajte sami s klikom na posnetek oddaje.

Tudi vi ste povabljeni k glasovanju vsako sredo med 20. in 22. uro. Prek znane telefonske številke 01-512-10-00 v studio, 051-377-377 prek SMS-a in po novem na naši novi facebook strani: A štekaš?

V sredini oddaje ste izbirali med:

1. Klara Jazbec - Milijon in ena

2. Sandra Erpe - Sinonim za mojo mladost

3. Lavender - Iščem te

in

1. Lady Gaga - Million Reasons

2. Gibonni - Onako od Oka

3. Keith Urban - Blue Ain't Your Color

Zmagovalna slovenska pesem: Sandra Erpe - Sinonim za mojo mladost

Sandra Erpe je 22-letna kantavtorica, ki živi v Ljubljani in prihaja iz Novega mesta. Poleg glasbe se je ukvarjala s pisanjem poezije in tako so kmalu začela nastajati prva avtorska dela, ki jih je pevka predstavila na festivalih in tekmovanjih. Sandrina dela govorijo o njenih občutkih, izkušnjah in nasploh vsem, kar jo v življenju pretrese ali se je na kakršenkoli način dotakne. Njen prvenec – skladba Sinonim za mojo mladost – govori o močnem hrepenenju po ljubljeni osebi, s katero kljub očitni naklonjenosti kar ne moreta in ne moreta najti skupnega jezika.

Zmagovalna tuja pesem: Keith Urban - Blue Ain't Your Color

Keith Lionel Urban je novozelandsko-avstralski country glasbenik in velja za enega najbolj prepoznavnih predstavnikov tega sloga. Morda prav toliko kot po svoji glasbi, je prepoznan kot soprog znane avstralske igralke Nicole Kidman. Ripcord je naslov njegovega devetega studijskega albuma, izdanega v maju in nominiranega za grammyja za najboljši country album leta 2016. Zmagovalna pesem tujega dela je „Blue ain‘t your color“, nominirana tudi za najboljšo country pesem na prej omenjenih grammyjih.

Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...