Robert BožičRobert Božič

Svetnik za vsak dan - prenovljena in razširjena izdaja

| 03.01.2017, 08:08

Pri Založbi Ognjišče je izšla prenovljena in razširjena izdaja Svetnik za vsak dan avtorja Silvestra Čuka. Gre za dve knjigi, ki imata po več kot 400 strani.

Ko je nekdo rekel Materi Tereziji iz Kalkute, da je ‘živa svetnica’ je odgovorila: "Če sem res to, kar pravite vi, sem samo to, kar bi po volji našega Gospoda morali biti vsi." Vsak od nas ima lastno pot, da to doseže. Pri tem potrebujemo vzornike in priprošnjike. Predstavljeni so v tej knjigi v prenovljeni in razširjeni izdaji.

V njej so predstavljeni svetniki, ki godujejo na določen dan. Velikokrat je razložen pomen imena in njegova pogostnost v Sloveniji. Napisano je tudi, kateri svetnik je zavetnik raznih poklicev in dejavnosti in kateri svetniki so priprošnjiki v raznih potrebah in stiskah. K temu iskanju na koncu druge knjige pomagajo kazala, v katerih lahko poiščete zavetnike in priprošnjike. Knjiga je bogato ilustrirana in ob življenjepisu svetnika lahko najdete tudi njegove misli.

Prva knjiga (januar – junij) 408 strani, druga knjiga (julij – december) 440 strani; 16,5 x 24 cm, trda vezava, dvobarvne fotografije in ilustracije

Cena: 33,90 €

Novo v prenovljeni izdaji:

- prenovljeni bogoslužni koledar

- spremembe v datumih svetniških godov

- dodatni svetniki za vsak dan v letu

- komentar premikov posameznih svetnikov

- pogled v naše starejše življenjepise svetnikov

- kratka razlaga imena

- zadnji statistični podatki (1. 1. 2016) o pogostnosti imen

- godovni zavetniki za vsak dan in vsako omenjeno ime

- primerjava z ljudskim koledarjem

- misli svetnikov, razmišljanja sodobnikov, svetopisemski citati, pregovori, navade in običaji

- zavetniki in priprošnjiki

- kazalo svetnikov po zaporedju koledarskih dni

- abecedni seznam svetnikov

- kazalo krstnih imen in nebeških zavetnik

Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...