Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Rok MihevcRok Mihevc
Otroci
Otroci "botrstva"

VIDEO: Program botrstva prinaša upanje!

Etiopija 2016 | 04.12.2016, 09:44

Izidor in Jure sta predzadnji dan bivanja v Etiopiji spoznavala bedo barakarskih naselij Adis Abebe, kjer životari veliko tamkajšnjih družin. Na milijone ljudi, ki na podeželju ne vidijo prihodnosti in možnosti preživetja, išče rešitev v priložnostih, ki se zdi, da jih ponuja glavno mesto. Velikokrat se te priložnosti izkažejo kot slepilo blišča, ko pa si oropan vsega, je vsako oprijemljivo upanje tisto, ki te žene naprej.

Jože Andoljšek, ki pomaga koordinirati program "Botrstva za Etiopijo" pri Misijonskem središču Slovenije, se je z njima odpravil k družinam in otrokom, ki so deležni pomoči iz tega programa, predvsem pa deležni šolanja in izobrazbe, ter rešeni pasti ulice.

Jure pravi, da je prav vsak od otrok v pogovoru jasno povedal, kaj si želi postati, jasno mu je pred očmi cilj izobraževanja in življenja, ki je pred njim. V njem je želja, da bo dobroto, ki jo je bil sam deležen, vračal svojim sorojakom v obliki svojega dela in znanja, ki ga bo pridobil.

Vabljeni k ogledu videa in prebiranju Juretovega bloga, ki ga piše v teh dneh. Naša sodelavca se počasi že pripravljata na vrnitev.

Etiopija 2016
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...