Štefan IskraŠtefan Iskra
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Rok MihevcRok Mihevc
Pogled z letala na prebujajoče se jutro (foto: Izidor Šček)
Pogled z letala na prebujajoče se jutro

VIDEO: Prvi stik z Etiopijo

Etiopija 2016 | 26.11.2016, 09:43

Izidor Šček in Jure Sešek sporočata, da so z misijonarjem Jožetom Andolškom in direktorjem Misijonskega središča Slovenije Matjažem Križnarjem, ter laiškim misijonarjem Marcusom iz Avstrije, ki se jim je pridružil v Frankfurtu, srečno pristali na Afriških tleh.

Prvi stik je tipično afriški, pravita naša kolega, že od lani vajena vsega hudega in neskončne iznajdljivosti pri iskanju poti za živo oglašanje v naš program in posredovanje ostalega materiala. Precej preglavic jim namreč povzroča precej omejen dostop do svetovnega spleta. Zato zaenkrat nekaj le prvi video in nekaj fotografij.

Izidor pravi, da se na ulicah čuti nekoliko napeto vzdušje, zato so tudi previdni z fotografiranjem, že kmalu pa jih čaka pot naprej na deželo proti misijonom, ki jih bodo obiskali.

Za spomin, kdo nas pelje v Afriko
Za spomin, kdo nas pelje v Afriko © Izidor Šček

Pogled z letala na pokrajino
Pogled z letala na pokrajino © Izidor Šček

Laiški misijonar Marcus iz Avstrije, bo v Etiopiji ostal en mesec in bo misijonarjem pomagal na eni tamkajšnjih misijonskih šol.

Gradnja in odri
Gradnja in odri © Izidor Šček

Etiopijski vsakdan
Etiopijski vsakdan © Izidor Šček

Etiopija 2016
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...