Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič

Nadškof Turnšek novi postulator v postopku za Slomškovo kanonizacije

Slovenija | 24.11.2016, 16:44

Upokojeni mariborski nadškof Marjan Turnšek je novi postulator v postopku za kanonizacijo blaženega Antona Martina Slomška. Na to mesto ga je na predlog Slomškovega odbora imenoval mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl. Dozdajšnji postulator Alojzij Kačičnik bo po njegovih besedah še naprej sodeloval kot član tega odbora.

Vsem, ki so do zdaj sodelovali pri pospeševanju postopka za razglasitev blaženega Slomška za svetnika, se je nadškof Cvikl zahvalil. "Ob tem moramo biti seveda hvaležni vsem, ki se z velikim zaupanjem priporočajo Slomšku," je dodal. Da se mu verniki radi priporočajo, po njegovih besedah dokazujejo poročila z različnih strani. Nadškof Cvikl je zapisal še, da je velika želja vseh, da bi se postopek za Slomškovo kanonizacijo uspešno nadaljeval in sklenil z njegovo razglasitvijo za svetnika. Zato je povabil k molitvi. Prav tako naj pri nedeljskih svetih mašah dodamo prošnjo vernikov v ta namen.

Vir: Katoliška cerkev

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.