Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup

Dragi poslušalci in prijatelji Radia Ognjišče, hvala!

| 06.11.2016, 00:30

"Zahvaljujte se Gospodu, ker je dober." S temi psalmistovimi besedami se vedno in še posebej na zahvalno nedeljo spodbujamo, naj naše srce zapoje zahvalo dobremu Bogu, od katerega prihaja vsak dober dar, vse kar smo in kar potrebujemo za življenje.

Z zahvalo Bogu pa se povezuje tudi zahvala drug drugemu, saj vemo, da sami od sebe ne moremo živeti in še manj preživeti. Zato se danes v imenu vseh radijskih sodelavcev iskreno zahvaljujem vam, spoštovani poslušalke in poslušalci, ki ste zvesti v poslušanju našega programa.

Še posebej pa se zahvaljujem vsem prijateljem Radia Ognjišče, to je vsem dobrotnikom, ki nas s svojim mesečnim oziroma letnim darom podpirate in tako omogočate, da je Radio Ognjišče aktiven in se razvija. Brez vaše podpore bi ne mogli biti, zato mi dovolite, da zahvali pridružim tudi prošnjo, da nam ostanete zvesti še naprej.

In ob tej priložnosti vabim v veliko družino podpornih članov še druge poslušalke in poslušalci. Naj ob tem ponovim geslo, ki nas spremlja od začetka radia: "Skup' držimo pa bo šlo!"

Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...