Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

Ameriški katoliški mediji o nevarnem sovraštvu Hillary Clinton do katoliške vere

Svet | 20.10.2016, 15:14

Ameriški in svetovni osrednji mediji se ob ameriških volitvah veliko bolj ukvarjajo z zadevami, ki jih stori ali izreče Donald Trump, katoliški mediji v ZDA pa so se pred dnevi razpisali o nevarnem sovraštvu do katoliške vere, ki veje iz elektronskega dopisovanja Hillary Clinton oziroma njenih najtesnejših sodelavcev.

Vodja liberalne nevladne organizacije Center za ameriški napredek, John Hoplin, je februarja 2012 ključnima človekoma v štabu Clintonove, pr-ovki Jennifer Palmieri in vodji njene kampanje Johnu Podesti, pisal, da Murdoch in glavni urednik Wall Street Journala Robert Thompson vzgajata otroke kot katoličane. Vsi ti ljudje pa po njegovem mnenju neverjetno onesnažujejo katolištvo – ameriško prepričanje je izrazito okuženo s katoliško konservativnostjo.

WikiLeaks je objavil tudi elektronska sporočila Podeste, kjer odgovarja na pošto prijatelja in nekdanjega vodja kabineta Baracka Obame, Sandyja Newmana. V njem govorita o katoliški pomladi, kjer bi morali katoličani prenehati s srednjeveško diktaturo Cerkve.

Na elektronska sporočila so se odzvali številni katoliški mediji ter mnogi škofje in komentatorji. Predsednik ameriške škofovske konference, Joseph Kurtz, je zapisal, da se nekateri poskušajo vpletati v notranje življenje Cerkve, da bi ob tem dosegli kratkoročni politični učinek. Če je to res, potem je to slabo tako za verske skupnosti, kot za samo državo.

Katoliška politična skupina catholicvote.org pa je svetovalko Clintonove Jennifer Palmieri pozvala k odstopu, saj je Hillary Clinton v svoji kampanji že več kot polovico svojih nasprotnikov označila za ničvredne in zavržene.

Vir: Domovina.je

Svet, Cerkev po svetu
Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.