Slavi Košir
Jakob Čuk
Meta Potočnik

Ameriški katoliški mediji o nevarnem sovraštvu Hillary Clinton do katoliške vere

20.10.2016, 15:14

Ameriški in svetovni osrednji mediji se ob ameriških volitvah veliko bolj ukvarjajo z zadevami, ki jih stori ali izreče Donald Trump, katoliški mediji v ZDA pa so se pred dnevi razpisali o nevarnem sovraštvu do katoliške vere, ki veje iz elektronskega dopisovanja Hillary Clinton oziroma njenih najtesnejših sodelavcev.

Vodja liberalne nevladne organizacije Center za ameriški napredek, John Hoplin, je februarja 2012 ključnima človekoma v štabu Clintonove, pr-ovki Jennifer Palmieri in vodji njene kampanje Johnu Podesti, pisal, da Murdoch in glavni urednik Wall Street Journala Robert Thompson vzgajata otroke kot katoličane. Vsi ti ljudje pa po njegovem mnenju neverjetno onesnažujejo katolištvo – ameriško prepričanje je izrazito okuženo s katoliško konservativnostjo.

WikiLeaks je objavil tudi elektronska sporočila Podeste, kjer odgovarja na pošto prijatelja in nekdanjega vodja kabineta Baracka Obame, Sandyja Newmana. V njem govorita o katoliški pomladi, kjer bi morali katoličani prenehati s srednjeveško diktaturo Cerkve.

Na elektronska sporočila so se odzvali številni katoliški mediji ter mnogi škofje in komentatorji. Predsednik ameriške škofovske konference, Joseph Kurtz, je zapisal, da se nekateri poskušajo vpletati v notranje življenje Cerkve, da bi ob tem dosegli kratkoročni politični učinek. Če je to res, potem je to slabo tako za verske skupnosti, kot za samo državo.

Katoliška politična skupina catholicvote.org pa je svetovalko Clintonove Jennifer Palmieri pozvala k odstopu, saj je Hillary Clinton v svoji kampanji že več kot polovico svojih nasprotnikov označila za ničvredne in zavržene.

Vir: Domovina.je

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet , Cerkev po svetu

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Dolina (photo: Župnija Dolina) Dolina (photo: Župnija Dolina)

Dolinski zvonovi utihnili po več kot tisoč letih

Po odredbi tržaškega sodišča so v Dolini pri Trstu v torek zasegli zvonove mogočnega zvonika župnije sv. Urha. Tamkajšnji župnijski upravitelj Klemen Zalar je nad dejanjem razočaran. Razlog naj bi ...

Gostje 4. Svetovalnice na temo covida so bili: dr. Tatjana Lejko Zupanc, dr. Alojz Ihan in dr. Bojana Beović (photo: Svetovni splet, Rok Mihevc) Gostje 4. Svetovalnice na temo covida so bili: dr. Tatjana Lejko Zupanc, dr. Alojz Ihan in dr. Bojana Beović (photo: Svetovni splet, Rok Mihevc)

Covid: Neodgovorjena vprašanja

V Svetovalnici smo se posvetili preostalim vprašanjem, ki ste jih pred časom postavili poslušalci na temo epidemije in cepljenja. Ali se lahko težave z obrabo sklepov povečajo po prebolelem ...