Slavi Košir
Miha Močnik
Petra Stopar
Ritem srca 2016 (foto: ARO)
Ritem srca 2016

VIDEO: Festival Ritem srca 2016

13.10.2016, 15:59

Radio Ognjišče že več let zapored pripravlja in vabi na Festival Ritem srca. Letošnji bo v četrtek, 13. oktobra 2016, v Športni dvorani Osnovne Šole Alojzija Šuštarja v Šentvidu v Ljubljani.

Vsebinsko bo razdeljen na dva dela, festivalskega in slavilnega.

V prvem delu se nam bo predstavilo deset ustvarjalcev z novimi skladbami, ki bodo hkrati izšle na festivalski zgoščenki. Z nami bodo že uveljavljena in nova ime slovenske sodobne krščanske glasbe: Alex Centa, Neža Pančur – Nessy, Borut Skočir, Dominik, Projekt Canta, Svetnik, Ingrid Müller Horvatič, Glasbena skupina Spes, Rebeka Prelesnik in Popkorn. Vse izvajalce predstavljamo v torkovih oddajah Ritem srca, ki so v programu Radia Ognjišče ob 22. uri.

Veseli smo, da bo v slavilnem delu z nami p. Branko Cestnik, ki bo z izbranimi besedami in blagoslovom dal večeru pomemben pečat. Zvenele bodo že uveljavljene pesmi domačih in tujih odrov, izvajali pa jih bodo glasbeniki, ki se bodo predstavili z novimi skladbami, ob spremljavi festivalskega bend, ki ga to leto sestavljajo: Matej Tekavčič (Gal Gjurin) – bas, Dorian Granda (Muff) – bobnim, Martin Lunder (Los ventilos) – kitara, Andrej Marinčič (Selecto) – klaviature.

Festival Ritem srca je namenjen prav vsem, ki želijo slišati nove skladbe z duhovno vsebino, slaviti Boga s petjem in plesom ali pa se preprosto medsebojno družiti v prijetnem koncertnem vzdušju. Zato v četrtek, 13. oktobra 2016, ob 19.30 vabljeni v telovadnico OŠ Alojzija Šuštarja zavoda v Šentvidu v Ljubljani.

Festival Ritem srca je z lansko in preteklimi izvedbami pokazal, da je duhovna ritmična glasba globoko ukoreninjena v srce slovenskega katoličana, da nagovarja širok krog ljudi: tiste, ki so v 60. letih preteklega stoletja prepevali prve pesmi ob kitari iz pesmarice Zapojmo bratje jezuita Franca Cerarja; tiste, ki so bili priča razcvetu skupin in solistov na pragu novega tisočletja in vse vmes: prišle so babice z vnučki, starši z otroki, sošolci in prijatelji s svojimi vrstniki. In ko na vprašanje, zakaj smo tu, gimnazijce odgovori: »Zato, da slavimo Boga!« je na dlani, da smo bili zbrani s pravim namenom.

Več na festivalski strani!

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Ritem_srca

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Srečanje škofa Sajeta z vojaškim in policijskim vikariatom (photo: Škofija Novo mesto) Srečanje škofa Sajeta z vojaškim in policijskim vikariatom (photo: Škofija Novo mesto)

Novi škof Saje na obiskih

Novomeški škof Andrej Saje po škofovskem posvečenju, ki je bilo dober mesec nazaj, obiskuje lokalne oblasti, ustanove in druge organizacije. Tako se je te dni mudil pri novomeškemu županu, na ...

Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor) Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor)

Otroci v Malečniku pisali papežu. On pa njim nazaj.

Papež Frančišek je otrokom v Malečniku poslal osebno pismo, ki ga je tudi sam podpisal. Po besedah župnijskega upravitelja župnije Sebastijana Valentana gre za znamenje posebne papeževe ...