Marjan Bunič
Marko Zupan
Meta Potočnik
Ritem srca 2016 (foto: ARO)
Ritem srca 2016

VIDEO: Festival Ritem srca 2016

13.10.2016, 15:59

Radio Ognjišče že več let zapored pripravlja in vabi na Festival Ritem srca. Letošnji bo v četrtek, 13. oktobra 2016, v Športni dvorani Osnovne Šole Alojzija Šuštarja v Šentvidu v Ljubljani.

Vsebinsko bo razdeljen na dva dela, festivalskega in slavilnega.

V prvem delu se nam bo predstavilo deset ustvarjalcev z novimi skladbami, ki bodo hkrati izšle na festivalski zgoščenki. Z nami bodo že uveljavljena in nova ime slovenske sodobne krščanske glasbe: Alex Centa, Neža Pančur – Nessy, Borut Skočir, Dominik, Projekt Canta, Svetnik, Ingrid Müller Horvatič, Glasbena skupina Spes, Rebeka Prelesnik in Popkorn. Vse izvajalce predstavljamo v torkovih oddajah Ritem srca, ki so v programu Radia Ognjišče ob 22. uri.

Veseli smo, da bo v slavilnem delu z nami p. Branko Cestnik, ki bo z izbranimi besedami in blagoslovom dal večeru pomemben pečat. Zvenele bodo že uveljavljene pesmi domačih in tujih odrov, izvajali pa jih bodo glasbeniki, ki se bodo predstavili z novimi skladbami, ob spremljavi festivalskega bend, ki ga to leto sestavljajo: Matej Tekavčič (Gal Gjurin) – bas, Dorian Granda (Muff) – bobnim, Martin Lunder (Los ventilos) – kitara, Andrej Marinčič (Selecto) – klaviature.

Festival Ritem srca je namenjen prav vsem, ki želijo slišati nove skladbe z duhovno vsebino, slaviti Boga s petjem in plesom ali pa se preprosto medsebojno družiti v prijetnem koncertnem vzdušju. Zato v četrtek, 13. oktobra 2016, ob 19.30 vabljeni v telovadnico OŠ Alojzija Šuštarja zavoda v Šentvidu v Ljubljani.

Festival Ritem srca je z lansko in preteklimi izvedbami pokazal, da je duhovna ritmična glasba globoko ukoreninjena v srce slovenskega katoličana, da nagovarja širok krog ljudi: tiste, ki so v 60. letih preteklega stoletja prepevali prve pesmi ob kitari iz pesmarice Zapojmo bratje jezuita Franca Cerarja; tiste, ki so bili priča razcvetu skupin in solistov na pragu novega tisočletja in vse vmes: prišle so babice z vnučki, starši z otroki, sošolci in prijatelji s svojimi vrstniki. In ko na vprašanje, zakaj smo tu, gimnazijce odgovori: »Zato, da slavimo Boga!« je na dlani, da smo bili zbrani s pravim namenom.

Več na festivalski strani!

Miran Videtič (photo: Rok Mihevc) Miran Videtič (photo: Rok Mihevc)

Ali mediji vodijo državo?

V zaspanem času dopustov se dogajajo pomembne spremembe v medijskih vrstah. Tako je z mesta v. d. direktorja vladnega urada za komuniciranje odstopil Dragan Barbutovski. Po vsej verjetnosti ga bo ...