Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

Carigrajski patriarh Bartolomej na počitnice v Slovenijo prispel le nekaj ur pred vojaškim udarom

Slovenija | 19.07.2016, 15:51

Predsednik avstrijske pravoslavne Cerkve, metropolit Arsenij je za avstrijsko katoliško agencijo Kathpress zanikal, da je patriarh Bartolomej karkoli vedel o državnem udaru v Turčiji. Patriarh je v Avstrijo, od koder je odšel na oddih v Slovenijo, prispel v petek zvečer, le nekaj ur pred vojaškim udarom. Gre za "čisto naklučje", obisk izven Turčije pojasnjuje Arsenij.

Metropolit Arsenij po poročanju Kathpress spremlja patriarha Bartolomeja na že prej dogovorjenih počitnicah v Sloveniji. Zanikal je navedbe nekaterih medijev, ki so ugibali, da je patriarh vedel za načrtovanji državni udar in je Turčijo predhodno zapustil. Omenjeni metropolit je to ostro zanikal in kot dokaz navedel nekaj tednov prej kupljeno letalsko vozovnico. Poudarja, da patriarh podpira vsako demokratično od ljudi izvoljeno vlado ter je proti vsakemu nasilju.

Povedal je še, da se je patriarh Bartolomej takoj po novici o državnem udaru želel vrniti v Carigrad, a se zaradi zavzetja letališča Atatürk ni mogel. Kot je še povedal metropolit Arsenij bo patriarh nekaj dni ostal na oddihu v Sloveniji, kjer je že obiskal Blejski otok in po nekaterih informacijah tudi Idrijo.

Več o obisku patriarha na Blejskem otoku.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...