Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup

SLO Ride for Matic

Slovenija | 07.07.2016, 13:11

Morda ste te dni na kakšni od naših cest naleteli na kolesarski par z napisom slorideformatic (slo-ride-for-matric). To sta Alexsandra Mrak in Matthew Conduit, ki sta se pred dobrim letom in pol odločila za dobrodelno akcijo, s katero zbirata denar za mladega Matica Iskra iz Sušaka pri Ilirski Bistrici, ki je zbolel za cerebralno paralizo.

Odločila sta se, da bosta akcijo sklenila z dvajsetdnevno vožno po Sloveniji. Kolesarjenje bosta zaključila na Maticov rojstni dan, 17. julija. Ta dan bosta sedla na kolo ob 10. uri dopoldne pred občino v Ilirski Bistrici in se odpeljala v Sušak, kjer mu bosta izročila zbrane prispevke. Lahko se jima pridružite.

Matic Iskra je bil julija lani operiran v Royal Children Hospital v St. Louisu v ZDA. Po uspešni operaciji dr. Parksa zdaj lahko vsaj za silo hodi. Za povsem samostojno in nemoteno hojo brez opornic pa potrebuje terapije za krepitev mišic. Alexsandra in Matthew sta se za dobrodelno akcijo odločila, da bi zbrala del sredstev v ta namen. Njuno pot po Sloveniji (SLO Ride for Matic- kolesarjenje po Sloveniji za mataca) in acijo, ki sta jo začela lani v Avstraliji, lahko spremljate na družbenem omrežju facebook na naslovu: slorideformatic.

Slovenija
Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...