Damijana Medved
Matej Kržišnik
Marcel Krek

Glejte, že sonce zahaja

16.06.2016, 10:35

V oddaji iz cikla Pevci zapojte, godci zagod'te smo predvajali odlomke s srečanja pevcev ljudskih pesmi, ki je prvo nedeljo v junij v čast Antonu Martinu Slomšku potekalo v cerkvi svetega Lovrenca na Bizeljskem.

Domačini in gostitelji letošnje 5. prireditve Veseli hribček so bili ljudski pevci Bizeljsko. Pojejo štiriglasno, včasih dodajo še peti glas. Vztrajajo že od leta 1981, sestava skupine pa se je v letih delovanja spreminjala. Danes v skupini pojejo tri generacije pevcev, pred kratkim sta se Jožetu Veršču, Silvestru Colnerju, Jožetu Zupančiču, Jožetu Zagmajstru, Tonetu Zagmajstru in Blažu Zagmajstru pridružila še najmlajša člana; 16-letni Marko in 11-letni Miha Zagmajster.

V oddaji so poleg njih nastopili še pevci ljudskih pesmi Ajda iz Dolenje vasi pri Krškem, Fantje artiški, mlade pevke AFS France Marolt iz Ljubljane, pevci Koledniki iz Bušeče vasi, ljudski pevci Zarja iz Račne in Čušperka in Vaški pevci iz Šentruperta.

Vabljeni k poslušanju oddaje.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija , Oddaje

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Nekdanji minister Ingo Pasch (photo: Rok Mihevc) Nekdanji minister Ingo Pasch (photo: Rok Mihevc)

Umrl minister v prvi vladi Ingo Paš

V 81. letu starosti je umrl Ingo Paš, minister v prvi vladi v samostojni Sloveniji, so sporočili iz družinskega kroga. Bil je odvetnik, sodni tolmač, ustanovitelj in dolgoletni predsednik Zbornice ...

Papež v Grčiji (photo: Divisione Produzione Fotografica) Papež v Grčiji (photo: Divisione Produzione Fotografica)

Odmikanje od demokracije v Evropi

Papež Frančišek svoje 35. mednarodno potovanje nadaljuje v Grčiji. V Atenah, zibelki demokracije, je izrazil zaskrbljenost zaradi odmikanja od demokracije v Evropi. Evropske voditelje je pozval, ...