Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Petra StoparPetra Stopar

Misijonar Martin Kmetec v luči dogajanja v Turčiji pozval k molitvi za mir

Slovenija | 17.07.2016, 20:49

Misijonar v Turčiji, pater Martin Kmetec, je v kratkem pogovoru za naš radio pozval k molitvi za to državo, ki se zadnja leta sooča s številnimi preizkušnjami. Po njegovem tako teroristični napadi, ki se vrstijo v večjih mestih, kot tudi poskus vojaškega udara, odražajo razmere v širši regiji.

"V petih, šestih letih se je področje od Iraka in Sirije zelo destabiliziralo. Vojna je porušila ravnovesja in možnost nekega sožitja. Vse bolj se zdi, da na eni strani prevladuje sovraštvo, na drugi interesi - tudi velikih sil. Položaj je težak, jasno je, da to vpliva tudi na razmere v Turčiji," je ocenil pater Kmetec. Večjih sprememb v Turčiji ne pričakuje, a upa, da bodo pristojni iskali prave rešitve, ki bodo prinesle mir.

Patra Kmetca vselej nagovarja človeško trpljenje. Meni, da je to točka, na kateri bi moral temeljiti tako medverski dialog in dialog med vsemi ljudmi. "Ko razmišljam o tem, se spomnim, da je Jezus prinesel odrešenje. Na nek način naj bi bilo to odrešenje navzoče po nas. Če je navzoč Jezus, je navzoča tudi neka luč, zvezda." Po njegovih besedah je zato poslanstvo kristjanov v negotovih razmerah zavračati kakršnokoli nasilje ter spodbujati mir, sožitje, in dialog. Prav tako je pomembna molitev. "Molimo, da bi se v človeška srca naselila mir in ljubezen."

Slovenija, Svet, Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...