Mateja Subotičanec
Jakob Čuk
Meta Potočnik

Skupina pevk ljudskih pesmi pri folklorni skupini Karavanke

22.05.2016, 11:35

V oddaji iz cikla Pevci zapojte, godci zagod'te smo gostili skupino pevk ljudskih pesmi pri folklorni skupini Karavanke Tržič.

V skupini se druži sedem deklet, starih od 17 do 23 let. Vse, razen ene, so članice domače folklorne skupine in tudi plesalke. Skupina deluje sedem let, pet let pod mentorstvom Maje Tekavec. Gradivo dobijo na seminarjih, taborih, na različnih nosilcih zvoka, v knjigah … Pojejo triglasno. Pesmi črpajo iz različnih pokrajin, največ pa z Gorenjske. Veliko nastopajo v domačem kraju in bližnji okolici, pripravljajo samostojne koncerte, projekte.

S pevkami sem se pogovarjala o vajah, nastopih, petju, druženju …

Lepo povabljeni k poslušanju oddaje in na njihovo praznovanje. Kulturno društvo Folklorna skupina Karavanke namreč letos praznuje 50 let delovanja. Ob tej priložnosti bodo 21. maja ob 19. uri v dvorani tržiških olimpijcev pripravili jubilejni koncert, na katerem se bodo predstavile vse skupine, ki delujejo v društvu in veterani.

Vabljeni k poslušanju.

Miran Videtič (photo: Rok Mihevc) Miran Videtič (photo: Rok Mihevc)

Ali mediji vodijo državo?

V zaspanem času dopustov se dogajajo pomembne spremembe v medijskih vrstah. Tako je z mesta v. d. direktorja vladnega urada za komuniciranje odstopil Dragan Barbutovski. Po vsej verjetnosti ga bo ...