Nataša Ličen
Aleš Karba
Alen Salihović

Skupina pevk ljudskih pesmi pri folklorni skupini Karavanke

22.05.2016, 11:35

V oddaji iz cikla Pevci zapojte, godci zagod'te smo gostili skupino pevk ljudskih pesmi pri folklorni skupini Karavanke Tržič.

V skupini se druži sedem deklet, starih od 17 do 23 let. Vse, razen ene, so članice domače folklorne skupine in tudi plesalke. Skupina deluje sedem let, pet let pod mentorstvom Maje Tekavec. Gradivo dobijo na seminarjih, taborih, na različnih nosilcih zvoka, v knjigah … Pojejo triglasno. Pesmi črpajo iz različnih pokrajin, največ pa z Gorenjske. Veliko nastopajo v domačem kraju in bližnji okolici, pripravljajo samostojne koncerte, projekte.

S pevkami sem se pogovarjala o vajah, nastopih, petju, druženju …

Lepo povabljeni k poslušanju oddaje in na njihovo praznovanje. Kulturno društvo Folklorna skupina Karavanke namreč letos praznuje 50 let delovanja. Ob tej priložnosti bodo 21. maja ob 19. uri v dvorani tržiških olimpijcev pripravili jubilejni koncert, na katerem se bodo predstavile vse skupine, ki delujejo v društvu in veterani.

Vabljeni k poslušanju.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija , Oddaje

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Cerkev, križ, verniki (photo: Mateus Campos Felipe) Cerkev, križ, verniki (photo: Mateus Campos Felipe)

Kdo mora v cerkvah preverjati pogoj PCT?

Od 15. septembra naprej morajo vsi verniki, ki bodo prišli k sveti maši, izpolnjevati PCT pogoj - to pomeni, da morajo imeti dokazilo o prebolelosti, cepljenju oz. testiranju. Prav tako iz ...

Kamniško-Savinjske Alpe (photo: ARO) Kamniško-Savinjske Alpe (photo: ARO)

PCT ključ do uspeha, cepivo pa rešitev!

Poletje je v teh dneh nekoliko podaljšalo svoj rok trajanja in to se je ob koncih tedna poznalo tudi v naravi. Številni so zavili na morje, ob jezera, veliko se jih je odpravilo tudi v hribe. K ...