Damijana Medved
Matej Kržišnik
Marcel Krek

20. družinsko petje v Mozirju, 2. del

09.05.2016, 21:00

V oddaji iz cikla Pevci zapojte, godci zagod'te smo predvajali odlomke z jubilejnega 20. srečanja pevskih družin, ki ga je pripravilo Kulturno-prosvetno društvo Jurij iz Mozirja.

17. aprila smo bili povabljeni na srečanje pevskih družin v Mozirje. Prireditev, jubilejno, 20-o po vrsti, je pripravilo Kulturno-prosvetno društvo Jurij. 20 družinskih sestavov iz različnih krajev Slovenije in zamejstva se je korajžno predstavilo z vodilno temo letošnjega srečanja – z ljubezenskimi napevi.

V tokratni oddaji so se predstavili zakonca Donko iz Zgornje Bistrice, ljudske pevke iz Števanovcev iz Porabja, sestre Gruškovnjak iz Turnišča, družina Stajnko iz Ljutomera, družina Šuligoj iz Mozirja, sestre Kopinske iz Cirkulan, družina Miklavž iz Mislinje, sestre Jakob iz Zavrha pri Dobrni, družina Strmšek z Brinjeve Gore nad Zrečami in družina Bele iz Zibike.

Vabljeni k poslušanju.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija , Oddaje

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Nekdanji minister Ingo Pasch (photo: Rok Mihevc) Nekdanji minister Ingo Pasch (photo: Rok Mihevc)

Umrl minister v prvi vladi Ingo Paš

V 81. letu starosti je umrl Ingo Paš, minister v prvi vladi v samostojni Sloveniji, so sporočili iz družinskega kroga. Bil je odvetnik, sodni tolmač, ustanovitelj in dolgoletni predsednik Zbornice ...

Papež v Grčiji (photo: Divisione Produzione Fotografica) Papež v Grčiji (photo: Divisione Produzione Fotografica)

Odmikanje od demokracije v Evropi

Papež Frančišek svoje 35. mednarodno potovanje nadaljuje v Grčiji. V Atenah, zibelki demokracije, je izrazil zaskrbljenost zaradi odmikanja od demokracije v Evropi. Evropske voditelje je pozval, ...