Blaž LesnikBlaž Lesnik
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović
družina Kavšak iz Lokovice pri Šoštanju (foto: Vesna Sever Borovnik)
družina Kavšak iz Lokovice pri Šoštanju

20. družinsko petje v Mozirju, 1. del

| 03.05.2016, 19:28

Oddaja iz cikla Pevci zapojte, godci zagod'te je prinesla odlomke z 20. srečanja pevskih družin, ki ga je sredi aprila v Mozirju pripravilo tamkajšnje Kulturno prosvetno društvo Jurij.

Tamkajšnje Kulturno prosvetno društvo Jurij, ki letos praznuje 20 let delovanja, je 17. aprila pripravilo že 20. srečanje pevskih družin. Zato ne preseneča, da je na odru mozirskega kulturnega doma nastopilo kar 20 družinskih sestavov iz različnih koncev Slovenije in zamejstva. Bratje in sestre, družine z več otroki, starejši in veliko mladih, je korajžno nastopilo na odru mozirskega kulturnega doma. Predsednik Kulturno-prosvetnega društva Jurij in gonilna sila družinskih srečanj v Mozirju, gospod Jure Repenšek, je za vodilno temo letošnje jubilejne prireditve družinskega petja, izbral ljubezenske pesmi.

V tokratni oddaji smo spremljali nastope družine Repenšek iz Mozirja, Robnikovih sester iz Konjskega vrha nad Ljubnim, družine Gornjec iz Dokležovja, sester Apšner iz Slovenj Gradca, družine Juhant iz Laz v Tuhinju, družine Kavšak iz Lokovice pri Šoštanju, družine Ulaga iz Rečice pri Laškem, družine Vačovnik iz Mozirja in sester Nedeljko iz Savcev pri Tomažu.

Ostalim nastopajočim bomo dali prostor prihodnji teden.

Vabljeni k poslušanju.

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...