Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
Gramofon (foto: ARO)
Gramofon

Vaša pesem - na našem gramofonu

| 01.01.2016, 08:07

Po "Albertovi glasbeni skrinjici", ki je žal leta 2015 prekmalu utihnila, prihaja v naš program "Vaša pesem, z našega gramofona".

V omarah na radiu sta na svoje trenutke čakala dva Technics gramofona, prav blizu pa stojita dve omari, ki skrivata pravi zaklad. Zaklad, ki čaka, da ga odkrijete vi. V sebi skriva več kot 4000 primerkov vinilnih plošč – nobene nismo kupili, vse ste nam ob začetku našega delovanja podarili vi in zato so še bolj dragocene. Več kot 1500 pa nam jih je zapustil naš pokojni sodelavec Alberto Pucer.

Alberto, ki je bil po poklicu zgodovinar, zaposlen v pokrajinskem arhivu Koper – Piran, je ob odprtju neke razstave dejal: "Arhivsko gradivo je mrtvo gradivo. Mrtvo je, če leži v nekem arhivu, zaklenjeno daleč stran od ljudi. Obudimo ga tako, da pripravimo razstave, da gradivo objavljamo v knjigah, da ga ljudje raziskujejo, si ga ogledajo!" Menimo, da je z glasbo na ploščah enako. Obudimo jo skupaj.

Zato vas vabimo, da malo pobrskate po svojem spominu in se spomnite pesmi, ki so vas posebej razveseljevale in ste ob njih doživeli take ali drugačne nepozabne življenjske trenutke.

Iz kataloga naspletni strani rubrike lahko izberete to svojo pesem. Potem pa se začne naš del. Izbrskali bomo ploščo, z nje obrisali prah in vašo izbrano pesem zavrteli na našem gramofonu.

Tako bodo spomini zaživeli in skupaj jih bomo ujeli v kratek utrinek, ki ga bomo lahko delili! Vaša pesem na našem gramofonu se sliši vsak dan ob 7.45 in ob 16.00.

Vabljeni k sodelovanju!

Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...