Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
dr. Boris Pleskovič (foto: Svetovni slovenski kongres)
dr. Boris Pleskovič

Pleskovič v letu 2015 pričakoval več od Cerarjeve vlade

Slovenija | 31.12.2015, 12:32

V letu, ki se izteka, je na razmere v državi precej vplivala begunska problematika, dočakali smo nekaj sprememb v vladni ekipi, privatizacija je le deloma izpolnila pričakovanja, odnosi s Hrvaško so se zaostrili tako na področju arbitraže kot na področju varovanja meje zaradi migrantskega vala, december pa je bil najbolj v znamenju referenduma o noveli zakona o zakonski zvezi. O vsem tem smo se pred koncem leta pogovarjali s predsednikom Svetovnega slovenskega kongresa dr. Borisom Pleskovičem.

"Lahko bi bilo veliko bolje," je splošno leto 2015 ocenil Pleskovič in dodal, da Slovenija stagnira. "To, da Slovenija relativno dobro stoji na gospodarskem področju skrbijo izvozniki kot so Akrapovič, Batagelj oz. Postojnska jama, ki povečuje obiske, to so naša podjetja, ki so poslovni klub Slovenije. 55 podjetij, ta so najbolj pomembna. Drugače pa reform ni bilo in to je res zaskrbljujoče," poudarja Pleskovič.

V nadaljevanju je opozoril, da ga skrbi, da imamo v Sloveniji ministre, ki lažejo in kradejo. Dejal je, da je od Cerarjeve vlade, ki naj bi se borila za etiko in lepšo bodočnost pričakoval več.

Vabljeni k poslušanju posnetka pogovora z dr. Pleskovičem.

Slovenija, Politika, Oddaje
Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...