Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
Blagoslovljen božič! (foto: ARO)
Blagoslovljen božič!

Gospod naj te blagoslovi in te varuje in ti podeli mir!

| 24.12.2015, 08:01

V božičnih praznikih bomo doživeli, kako se je „razodela Božja milost, ki rešuje vse ljudi“ (Tit 2,11), ker bomo ob pogledu na jaslice „našli dete, v plenice povito in položeno v jasli“ (Lk 2,12) in slišali bomo angelsko pesem „Slava Bogu na višavah in na zemlji mir ljudem, ki so mu po volji“ (Lk 2,14). Zazrti v božično skrivnost bomo razumeli njeno sporočilo: „Ne bojte se! Glejte, oznanjam vam veliko veselje, ki bo za vse ljudstvo“ (Lk 2,10). „Luč je prižgana za pravičnega, za iskrene v srcu je pripravljeno veselje“ (Ps 97,11).

Zato vam radijci izrekamo iskreno Božično voščilo:

„Naj se veselijo nebesa, zemlja naj se raduje, naj buči morje in kar ga napolnjuje. Naj vriska od veselja polje in vse, kar na njem raste“ (Ps 96,11-12). „Ves dan se bodo radovali nad tvojim imenom, veselili se bodo zaradi tvojega odrešenja“ (Ps 89,17). V novem letu pa naj se vsak dan uresničuje srčna želja: „Gospod naj te blagoslovi in te varuje. Gospod naj da sijati svoje obličje nad tabo in naj ti bo milostljiv. Gospod naj dvigne svoje obličje nadte in ti podeli mir“ (4 Mz 6,24-26).

Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...