Blaž LesnikBlaž Lesnik
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović
Predstavniki Koalicije
Predstavniki Koalicije "Za otroke gre" prinašajo podpise

Primc: Kampanja Koalicije "Za otroke gre" bo lepa in strpna

Slovenija | 30.10.2015, 17:09

Predstavniki Koalicije "Za otroke gre" so dopoldne v državni zbor vložili zahtevo za razpis referenduma o noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. S podpisi jo je v štirih dneh podprlo več kot 48.000 državljanov. V koaliciji pričakujejo, da bomo o sporni noveli volivci odločali na eno od decembrskih nedelj.

Že pred prekinitvijo zbiranja podpisov za razpis referenduma o noveli, ki ukinja zakonsko zvezo kot zvezo med možem in ženo ter jo opredeljuje kot zvezo dveh oseb, s čimer tudi razvrednoti družino kot tako, je podporo tej zahtevi marca v samo štirih dneh izkazalo 48.146 državljanov. Ustavno sodišče je pred dobrim tednom dni po skoraj sedmih mesecih razveljavilo sklep državnega zbora o nedopustnosti referenduma, predsednik parlamenta je nato dovolil nadaljevanje zbiranja podpisov. A v Koaliciji "Za otroke gre" so se odločili drugače, saj je podpisov dovolj. Danes so jih njeni predstavniki v več škatlah prinesli v hram demokracije. Da gre za dan ponosa, je ob tem poudaril sovoditelj koalicije Aleš Primc. "Za družinski referendum, na katerem bomo zaščitili naše otroke, družino in svobodo, prinašamo več kot 48.000 podpisov pokončnih ljudi." Primc je spomnil tudi na ovire, ki jih je postavil državni zbor. "Nismo se ustrašili, vztrajali smo in gremo do naslednjega koraka."

Sovoditeljica Metka Zevnik je sporočila, da so zbrani podpisi posvečeni spominu na prednike. "Prav zato smo danes tukaj, zaradi naših mam, očetov in starih staršev, ki so sprejeli rodovitno ljubezen ter podarili in negovali življenje." Zato so predstavniki koalicije danes s seboj prinesli tudi svečo in cvetje.

V koaliciji pričakujejo, da bo predsednik parlamenta referendum razpisal za eno od decembrskih nedelj, a še pred božičem. "Naredili bomo vse, kar je v naši moči, a rezultat je v Božjih rokah," je na vprašanje, kakšen bo rezultat, odgovoril Primc. Ob tem je napovedal strpno kampanjo. "To bo kampanja o ljubezni mame in očeta, o ljubezni otrok do mame in očeta, o čudoviti dopolnjujoči se naravi moškega in ženske, o čudoviti spolnosti moškega in ženske." Zevnikova je bistvo kampanje opisala kot povezavo med koreninami starega starševstva, iz katerih kipijo cvetovi staršev in otrok. "Poslanstvo naše koalicije, ki jo predstavljajo mladi in starejši, je v tem, da bomo varovali most med koreninami in cvetovi, da bo še naprej mogoče zgolj spočetje otroka iz ljubezni med možem in ženo." Zevnikova je omenila tudi besede papeža Frančiška, ki je dejal, da družino varujemo, ker je naša prihodnost. "Ponosni smo na svoje delo, na naše družine, na narodne korenine. Že v preteklosti je bilo dano sporočilo, ki je zelo pomembno tudi za današnji trenutek: Stati in obstati," je še dodala Zevnikova.

Slovenija, Politika
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...