Maja MorelaMaja Morela
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tone GorjupTone Gorjup
Matej Markovič v studiju (foto: ARO)
Matej Markovič v studiju

Srce Sloveniji 2015 znova združuje ekstremni šport in dobro delo!

| 12.08.2015, 10:30

V naših oddajah radi podamo roko dobrodelnim projektom, ki opozarjajo na težave in skušajo pomagati tistim, ki potrebujejo pomoč. Poti, ki vodijo do hvaležnega nasmeha človeka v stiski, so na moč različne. Matej Markovič, ki je bil naš gost v Športu na Radiu Ognjišče, je s svojim društvom Never Give Up izbral premagovanje športnih meja, opozarjanje na to, da zdrav duh v zdravem telesu lahko tudi pomaga!

Že lani je s projektom Srce Sloveniji uspešno pomagal šolskim otrokom, ki bi brez njegovega truda ostali brez šolskih potrebščin, ki so nujne za začetek šolskega leta. Tudi letos bo, v sodelovanju z Anino zvezdico, plaval, kolesaril in tekel šolarjem v pomoč. Kako? Običajnim smrtnikom se kilometri, ki so pred njim zdijo naravnost neverjetni … V šestih dneh ga čaka tole: preplaval bo slabih 30 kilometrov ob slovenski obali, prekolesaril dobrih 950 kilometrov dolgo etapo okrog Slovenije in pretekel več kot 250 kilometrsko pot v obliki srca. Skupaj torej več kot 1230 kilometrov, na katerih ga bo ob trasi, prek družbenih omrežij in prenosa v živo na spletni strani društva lahko spremlja celotna Slovenija.

Matej Markovič je eden od sogovornikov, ob katerih se prebudi tvoja slaba vest, športnik, ki ti nevede zastavlja vprašanja: koliko pa zdržiš ti? Kdaj si nazadnje naredil kaj dobrega za neznanca? Matej ob takih vprašanjih ne bi začutil zadrege. V skoraj vsakem koraku je misel na drugega, ure treninga posveča projektu, ki ga boste od 17. avgusta naprej gotovo opazili, dobrodelni akciji, ki že danes vabi, da pomagate. Pošljite srcesloveniji5 na 1919 in darujte pet evrov za otroke v stiski. Matej bo tekel, kolesaril in plaval za to, da bi nas pocukal za telefon in denarnico. Samo za to!

Matej Markovič v studiju
Matej Markovič v studiju © ARO

Matej je v oddaji odgovoril na mnoga vprašanja, ki so povezana s triatlonom, ekstremnimi športi, neomajno voljo, dobrodelnostjo in združevanjem vsega omenjenega. V tridesetih letih aktivnega ukvarjanja s športom je spoznal, da je vztrajnost ključnega pomena. Uspešno je tekmoval v ultratriatlonskem svetovnem pokalu, potem pa spoznal, da je dobrodelnost lahko višek njegovega športnega truda. Nobena medalja ali pokal, pravi, se ne moreta meriti z iskrenim nasmehom in zahvalo nekoga, ki je bil deležen tvoje pomoči! Vabimo vas, da darujete, spremljate dobrodelno akcijo in v arhivu prisluhnete oddaji z zanimivim sogovornikom. Matej, srečno!

Matej Markovič
Matej Markovič © Osebni arhiv

Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...