Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Ivanka Polanec (foto: Izidor Šček)
Ivanka Polanec

Poslovila se je Ivanka Polanec

| 31.07.2015, 11:54

V četrtek se je v večnost preselila Ivanka Polanec, dolgoletna voditeljica in urednica kmetijskih oddaj na Radiju Slovenija. Zadnja leta je bivala v Domu Marije in Marte v Logatcu.

Radio je bil njena ljubezen na prvi pogled, je pred štirimi leti povedala v oddaji Naš gost, in tej ljubezni je ostala zvesta, dokler ji je zdravje dopuščalo. Zadnji kmetijski nasvet je pripravila 8. decembra 2009, to rubriko, ki je bila ena najbolj poslušanih, pa je urejala celih 24 let.

"Delo moraš imeti rad, delati moraš s srcem in pošteno, človeka moraš gledati v oči," je rada, v vedno iskrivih pogovorih zaupala svoj življenjski moto in to kot svojo izkušnjo izročala tudi naslednikom, ki pred radijski mikrofon sedamo danes.

Zadnje slovo Ivanke Polanec bo v nedeljo ob 15. uri na Logaškem pokopališču. Od 13. ure naprej bo žara v tamkajšnji mrliški vežici. Svojci cvetje in sveče vljudno odklanjajo v korist Doma Marije in Marte.

Vabljeni k poslušanju oddaje Naš gost, 29.10.2011.

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...