Maja MorelaMaja Morela
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tone GorjupTone Gorjup

Z Oratorija na Ognjišče

Radijski utrip | 10.07.2015, 11:34

V župniji Gomilsko se, kot marsikje po Sloveniji, te dni odvija Oratorij. Skupina približno tridesetih udeležencev, otrok in nekaj animatorjev, je včeraj obiskalo tudi prostore radia Ognjišče. Na hitro smo jim opisali način dela, približali medij in ustvarjanje radijskega glasu ter jih povabili pred mikrofon. Korajžno so odgovarjali na vprašanja. Če ste jih preslišali, poslušajte posnetka pogovorov. Z njimi se nismo pogovarjali le neposredno v etru, ampak smo jih povabili tudi v enega od naših snemalnih studiev in spregovorili za otroško Sobotno iskrico. Ker so nas obiskali ravno okrog poldneva, smo jih povabili še k skupni molitvi. Kako posebna je molitev, ki se sliši iz otroških src. Naši mladi gosti pa niso prišli praznih rok na obisk. Sploh ne. Kar nekaj kavic si bo lahko v naslednjih poletnih dneh pripravila jutranja ekipa, ki jih običajno najbolj potrebuje, da prebudi duha in besede iz še zaspanih misli. Hvala. Prav tako za risbo, ki je bila del darila. Z njo, ki je našla prostor na naši oglasni deski, so otroci v naše radijske hodnike vnesli nekaj sonca, veselja in poletne razigranosti. Oratorijski utrip boste slišali tudi jutri, 11. julija, v Sobotni Iskrici z Juretom Seškom.

Kot včeraj, smo tudi danes, z veseljem odprli vrata prijaznemu obisku. Izgledalo je, kot da vstopa mini oratorij, pa je bilo še lepše! Družina Kolenc se je na poti iz Novega mesta ustavila na našem radiu, si ogledala naše studijske prostore in postala tudi v radijski kapeli.

Družina Kolenc
Družina Kolenc © ARO

Kolenčevi so dejavni pri Aninem skladu, ki jim je, prek nagradne križanke v Aninih drobtinicah, prinesel lepo nagrado. Obiskali bodo Arboretum Volčji potok, si ogledali cvetove poletja, dinozavre in uživali na igralih. V kratkem pogovoru za naš dopoldanski program so otroci povedali, da je za njimi oratorij, pred njimi pa prijazno poletje, ki se ga veselijo. Z veseljem smo odgovorili na radovedna vprašanja o naši radijski kleti in jim zaželeli srečno pot!

Radijski utrip, Cerkev na Slovenskem
Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...