Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Tanja DominkoTanja Dominko
Danijel Halas (foto: skofija-sobota.si)
Danijel Halas

Dekret o veljavnosti škofijskega postopka za Halasovo beatifikacijo

Slovenija | 21.07.2015, 16:47

Kongregacija za zadeve svetnikov je po poročanju spletne strani škofije Murska Sobota izdala dekret o veljavnosti škofijskega postopka za beatifikacijo Božjega služabnika Danijela Halasa.

S tem je potrjeno dolgoletno delo in so odprta vrata za nadaljevanje postopka na rimski ravni. Ta dekret je ključnega pomena, saj se zdaj lahko začne pripravljati "pozicija", zapis o mučeništvu Božjega služabnika in analiza celotnega primera. Pozicijo piše postulator pod vodstvom relatorja, ki ga dodeli kongregacija.

Kot še piše na spletni strani škofije je izdaja tega dokumenta sad mnogih molitev številnih vernikov, ki se zbirajo na Halasovih shodih, in tistih, ki molijo v ta namen po župnijah ali domovih. Škofija, posebej pa postulatorka postopka Andreja Červek vabijo vse, da v molitvi vztrajamo, se priporočamo Božjemu služabniku in hodimo po njegovi poti vere in ljubezni do Boga.

Vir: Škofija Murska Sobota

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...