Maja MorelaMaja Morela
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tone GorjupTone Gorjup
Skupina Kerlci iz Ljubljane (foto: Vesna Sever; Skupina Kerlci iz Ljubljane)
Skupina Kerlci iz Ljubljane

Desetpetje

Slovenija | 11.05.2015, 21:00

V oddaji iz cikla Pevci zapojte, godci zagod'te smo predvajali odlomke s koncerta, ki ga je pevska skupina Kerlci iz Ljubljane pripravila ob deset letnici delovanja. Okrogli jubilej so praznovali 9. aprila v dvorani Dijaškega doma Tabor v Ljubljani.

Ko stopijo skupaj Prekmurc, Zasavca, Gorenjca, Štajerca, Notranjca in dve ljubljanski srajci in zapojejo, je v glasovih Kerlcev združena skoraj vsa Slovenija. Deseterica pevcev prijateljuje odkar so se v različnih življenjskih obdobjih združili ob plesu in petju v ljubljanskih folklornih skupinah. Skupina že deset let ob ponedeljkih ubira glasove v večglasnem petju slovenskih ljudskih pesmi pod mentorstvom Katarine Šetinc.

Na praznovanje desetletnice so Kerlci povabili tudi pevke Cinatre. Skupina dvanajstih pevk poje pesmi vsega slovenskega etničnega ozemlja. S svojo dobro voljo, zvenečimi glasovi in ubranim večglasjem Cintare razveseljujejo staro in mlado, pri čemer mnogim nastopom dodajo izobraževalno, družbeno angažirano in humanitarno noto. Rade zapojejo tudi skupaj s Kerlci.

Vabljeni k poslušanju.

Slovenija, Radijski utrip, Oddaje
Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...