Maja MorelaMaja Morela
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tone GorjupTone Gorjup

Knjige Ognjišča o družini

Slovenija | 08.03.2015, 09:20

Založba Ognjišče je v preteklosti izdala že precej knjig tudi na temo družine. V nadaljevanju vam predstavljamo nekatere izmed njih.

ZGODBE ZA SREČO V DRUŽINI – 5. izdaja - Zbirka Zgodbe za dušo

Družinski člani so vse manj skupaj in vse bolj jih potrošniška miselnost sili, da iščejo predvsem materialne dobrine, tudi za ceno zapostavljanja medsebojnih odnosov in urejene družine, ki bi lahko v času življenjskih viharjev postalo najboljše zavetje družinskim članom.

Zgodbe te knjige želijo obnoviti vero, utrditi upanje in osvežiti duha ljubezni, razumevanja in medsebojnega spoštovanja ter darovanja v družini.

184 strani, trda vezava, črnobele fotografije

redna cena: 6,90 € / s kartico zvestobe: 6,21 €

POVEST DRUŽINE MARTIN - Povest o starših svete Terezije Deteta Jezusa

Povest družine Martin v preprostem, a zelo prisrčnem slogu pripoveduje o življenju staršev svete Terezije Deteta Jezusa, ki sta bila 19. oktobra 2008 razglašena za blažena. Imela sta devet otrok, od katerih so štirje umrli čeprav majhni. Kljub veliki bolečini nista omahovala. S požrtvovalno ljubeznijo sta skrbela za pet hčera, med katerimi je bila sv. Terezija najmlajša. Vseh pet se je posvetilo Bogu - štiri v Karmelu, ena pa pri sestrah Marijinega obiskanja.

Zakonca Martin sta se srečevala s podobnimi težavami, kakor se danes srečuje večina zakoncev, zato bo povest v sodobnem svetu, ko zahteva veliko poguma za krščansko življenje v zakonu in družini, spodbuda vsem, ki želijo pričevati o lepoti in veličini zakonske zveze. 200 strani, barvna priloga

redna cena: 5,95 € / s kartico zvestobe: 5,36 €

Anselm Grun in Magdalene Bogner - PUSTOLOVŠČINE ŽIVLJENJA - Knjiga o duhovnosti za družine

Avtorja želita s to knjigo nakazati pravo smer vsem, ki živijo v družini ali si družine želijo. Družino prikazujeta vsak s svojo življenjsko izkušnjo: ona kot žena in mati, dejavno odgovorna tudi za veliko cerkveno združenje žensk, on pa na družino gleda z očmi meniha v samostanu, ki je bil ob številnih pogovorih priča vzponov in padcev.

Knjiga je zanimiva, ker opisujeta ‘različne’ družine: kmalu po poroki, ko pridejo otroci, ko ti odraščajo in pozneje, ko zapustijo družino ter ko se zakonca postarata. Govori o reševanju medsebojnih sporov pa tudi o verski vzgoji ...

200 strani, 13,5 x 21,5 cm, trda vezava, črnobele fotografije

redna cena: 9,90 € / s kartico zvestobe: 8,91 €

Vital Vider - Z OČMI ZAKONCEV

Da bi poročeni kristjani z »očmi zakoncev« zaznavali v Svetem pismu, kaj jim Bog osebno govori in sporoča za njihov način hoje skozi življenje. Vzdušje za tako odprtost Božji besedi pa lahko ustvarja družinsko bogoslužje, ki je v knjigi pripravljeno za vse mesece v letu. ...

216 strani, trda vezava, črnobele fotografije

redna cena: 7,50 € / s kartico zvestobe: 6,75 €

Vital Vider - MOŽ IN ŽENA

Knjiga se dotika skoraj vseh zakonskih in družinskih problemov, tako da je nekakšen mali leksikon vsega človeškega in krščanskega dogajanja v zakonu in družini. Avtor že vrsto let vodi zakonska občestva ter se srečuje z družinami in njihovimi težavami.

174 strani, trda vezava

redna cena: 6,40 € / s kartico zvestobe: 5,76 €

Ksawery Knotz - SEKS,KAKRŠNEGA NE POZNATE

Nekateri se sprašujejo: »Kaj ima Bog opraviti z mojim spolnim življenjem?« Drugi pa si, ko slišijo, da je spolni odnos nekaj svetega, takoj predstavljajo, da v njem ne sme biti veselja, vznemirljivih igric, fantazij in privlačnih poz, ki ugajajo zakoncema. Biti mora tako žalosten kot stara cerkvena pesem.

Oče Ksawery Knotz zelo enostavno in brez zadržkov pokaže, da se tako eni kot drugi motijo. »Kaj ima Bog opraviti z mojim spolnim življenjem?« Toda kaj ima Bog opraviti s tvojim zdravjem, denarjem, delom, počitkom, ljubeznijo, smrtjo? Če nima ničesar, to pomeni, da nisi kristjan!

240 strani, 16 x 22 cm, broširano

redna cena: 29,90 € / s kartico zvestobe: 26,92 €

Larry Richards - BODI MOŽ

Vedno si zapomnimo zadnje besed,e ki nam jih ljudje rečejo pred smrtjo, posebej zadnje besede tistih, ki smo jih imeli radi. Te besede odmevajo v naših mislih in za vedno vplivajo na naše življenje. To še posebej velja za zadnji nasvet ljubečega očeta svojemu sinu. Kralj David je to vedel, ko je govoril s svojim sinom Salamonom, zato ga je opogumljal z besedami: »Bodi torej močan, bodi mož!« (1 Kr 2,2).

David je vedel, če hoče njegov sin postati velik voditelj, mora biti najprej velik mož. Ta knjiga govori o tem, kako biti tak mož, kakršnega hoče Bog. In možje niso poklicani, da bi bili žene, in tudi ne nasprotno. Avtor je v knjigi zato izbral nekaj konkretnih spodbud, ki temeljijo na svetopisemskih zgledih.

168 str., 16 x 22 cm broširano

redna cena: 24,90 € / s kartico zvestobe: 22,41 €

IZ ZBIRKE MOJE ČESTITKE

Knjižice v tej zbirki so velike kot razglednica s kratkimi besedili in barvnimi fotografijami. Vanjo lahko napišete posvetilo oziroma voščilo ob raznih priložnostih in jo pošljete kot voščilnico v pismu.

VZGOJA OTROK

V knjižici VZGOJA OTROK je deset zapovedi, kako naj ne vzgajamo otrok. Napisal jih je duhovnik, ki vodi Zvezo družin zasvojencev z mamili in posveča svoje življenje tistim, ki so z mamili uničili svoje življenje in mladost.

MOŽ - ŽENA

V današnji potrošniški miselnosti velikokrat trpijo odnosi med možem in ženo. Knjižica želi spodbuditi zakonce k pristnejšemu in iskrenejšemu odnosu, ki bo oba osrečeval.

MATI

Potrošniška miselnost nas sili, da družinski člani iščejo predvsem materialne dobrine tudi za ceno zapostavljanja medsebojnih odnosov. Misli iz te knjižice naj obnovijo vero, utrdijo upanje in duha ljubezni v družini, kjer igra mati pomembno vlogo.

OČE

Misli iz te knjižice naj obnovijo vero, utrdijo upanje in duha ljubezni v družini, kjer igra oče pomembno vlogo.

redna cena vsake knjižice v zbirki: 1,25 € / s kartico zvestobe: 1,13 €

Stanislav Slatinek - IZGUBLJENI PRSTAN - Kako pomagati ločenim in znova poročenim kristjanom

Z Izgubljenim prstanom želi avtor nagovoriti tako zaročence, ki se na zakon pripravljajo, da bi se z dobro pripravo in zavestno odločitvijo ter predanostjo drug drugemu izognili nepotrebnim morebitnim stiskam. Delo je namenjeno tudi tistim, ki so se znašli v težki preizkušnji ločitvenega procesa, vsem ločenim in znova poročenim, prav tako pa avtor namenja knjigo vsem, ki lahko kakorkoli pomagajo tistim, ki se na zakon pripravljajo, da bi čas priprave na zakon razumeli kot milostni čas in kot klic k zrelosti in odgovornosti.

188 strani, 14 x 21 cm, broširano, čb fotografije

redna cena: 14,90 € / s kartico zvestobe: 13,41 €

VEČ: http://knjigarna.ognjisce.si/

Slovenija, Radijski utrip, Cerkev na Slovenskem
Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...