Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Vesna Sever Borovnik (foto: ARO)
Vesna Sever Borovnik

Zrasla mi je, zrasla kopriva

Slovenija | 19.01.2015, 21:00

Oddaja iz cikla Pevci zapojte, godci zagod'te je prinesla odlomke z regijskega srečanja pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž Pomurja in Maribora z okolico.

Prireditev, ki je lani oktobra potekala v Bistrici ob Dravi, je pripravil Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Ruše. 12 skupin in posameznikov je na podlagi ogledov območnih srečanj izbrala strokovna spremljevalka Jasna Vidakovič.

Nastopili so pevci in godci KUD Franc Ilec Loka-Rošnja, pevke iz Črenšovcev, madžarski ljudski pevci iz KD Zarja Gaberje, zakonca Donko iz KD Ferdo Godina Bistrica, pevke Soside iz KD Anton Krempl Mala Nedelja, skupina Zgrabljenci na kvadrat iz KUD Budinci, pevke iz Moščancev, mešani pevski zbor Vzemi si čas iz KUD Štefan Kühar Bratonci, godca Anton in Dominik Felič iz KUD Bezena, pevke Jesensko cvetje iz Dokležovja in pevke DU Negova Spodnji Ivanjci.

Vabljeni k poslušanju.

Slovenija, Oddaje
Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic) Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic)

Bruseljski odmevi na brezno pod Macesnovo gorico

Razstava 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, ki je do 10. maja na ogled v Zavodu sv. Stanislava, je v angleški verziji nagovorila tudi obiskovalce Evropskega parlamenta v ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay) Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay)

Kriza učiteljstva kaže krizo smisla

Evropa ne ve, bi šla naprej - v tem kar si je zgradila v zadnjih štirih tisoč letih, ali bi se vsula same vase, proti vsemu - od evtanazije do uničevanja družine, je izrekel prof. dr. Jože Ramovš, ...