Maja MorelaMaja Morela
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tone GorjupTone Gorjup
msgr. Franci Trstenjak (foto: Izidor Šček)
msgr. Franci Trstenjak

Molimo za uspeh 10. radijskega misijona

| 05.01.2015, 14:42

V dneh od 22. do 28. marca 2015 bo v programu Radia Ognjišče radijski misijon, ki ga bodo vodili salezijanci, ki v tem letu obhajajo 200 letnico rojstva njihovega ustanovitelja sv. Janeza Boska. Letošnji misijon bo že deseti po vrsti.

Da bo povabilo k spreobrnjenju doseglo čim širši krog poslušalcev, je potrebna molitev, s katero „rahljamo zemljo“ za sprejem semen Božjih besed. Po besedah papeža Frančiška v letošnji novoletni poslanici je potrebno „spreobrnjenje h Kristusu, kar pomeni začetek novega življenja kot Kristusov učenec. Spreobrnjenje je pravzaprav novo rojstvo, ki poraja bratstvo kot temeljno vez družinskega življenja, kakor tudi osnovo za družbeno življenje“.

Z molitvijo prosimo Gospoda, naj nam pomaga osvoboditi naš jaz, ki je tako zagledan sam vase in vidi le sebe, zato pa postavlja sebe za merilo drugim. Samo z Božjo pomočjo in zakramentalno milostjo nam bo uspelo razumeti, da „človekovo dostojanstvo in skupna blaginja veljata več kakor dobro počutje nekaterih, ki se nočejo odreči svojim privilegijem“ (papež Frančišek).

Radijski misijon nam mora pomagati, da bomo kot verni državljani znali in hoteli po besedah nadškofa Zoreta preiti „od jaz k mi, od moja k naša, od sebičnosti k solidarnosti, od zagledanosti v svoje koristi v prizadevanje za skupno dobro“.

Tudi s pomočjo misijona naj se zgodi v našem življenju, da bomo postavili Boga nazaj v središče vsega dogajanja. Naj bo res alfa in omega našega razmišljanja, govorjenja in delovanja.

Molimo in prosimo za blagoslov desetega radijskega misijona:

O Bog, ti hočeš, da bi se vsi ljudje zveličali.

Blagoslovi čas radijskega misijona.

Spodbudi srca vseh, da se ti bomo po tvoji dobroti in usmiljenju še bolj približali in uresničevali poklic kristjana.

Daj, da bomo v času misijona vsi deležni tvojih posebnih milosti.

Po priprošnji Marije Pomagaj, svetega Jožefa in naših krstnih zavetnikov nam razsvetli temine srca

in daj moči za sedanje življenje in za srečno večnost.

Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...