Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Past potrošništva (foto: Blaž Lesnik)
Past potrošništva

Pasti nakupovanja na daljavo

Slovenija | 06.12.2014, 00:30

December je tisti mesec, ko več nakupujemo na daljavo. Prek spletnih strani, družbenih omrežij in elektronske pošte v tem času naletimo na številne dodatne ugodnosti. Evropski potrošniški center je pripravil nekaj nasvetov, ki lahko, če jih upoštevamo, prihranijo marsikatero težavo.

Evropski potrošniški center opozarja, da moramo biti pri nakupovanju na daljavo previdni pri obljubah in ponudbah, ki so neverjetne. Dobro je preveriti kontaktne podatke prodajalca ter datum vzpostavitve spletne strani in kdo jo je registriral, ni odveč poiskati tudi kakšno informacijo na forumih. Certifikatom ne velja slepo zaupati, saj so lahko ponarejeni in prilepljeni kot slike - za preverjanje zadostuje le klik nanjo. Seznaniti se moramo s pogoji poslovanja ter natisniti in shraniti dokumentacijo, od potrdila o naročilu do pisne korespondence. Posebna pazljivost velja pri elektronskih naslovih, ki se nahajajo pri ponudnikih brezplačne elektronske pošte. Pri možnostih plačila Evropski potrošniški center odsvetuje neposredno nakazilo denarja.

Slovenija, Evropska Unija
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.